Reklama
|
Archiv zpráv
Velikonoční macaroni od Fialy
25.3.2013 , rubrika: Recepty
Macarony je francouzské pečivo z mandlové mouky a recept byl znám před mnoha stoletími. Ve Francii existuje mnoho tradičních receptur na zhotovení, které postupem doby doznávaly své inovace.
více...
Čokoládové polevy / -1.
24.3.2013 , rubrika: Suroviny
Čokoládové polevy bývají aplikovány do různých ozdob - zředěné kakaovým máslem a vytemperované s použitím drobných šablon, kornoutkem, případně jejich tvar dovoluje použití přímo ke zdobení cukrářských výrobků.
více...
Čím vylepšíme cukrářský výrobek?
23.3.2013 , rubrika: Cukrařina
Někdy se dostáváme do problému, že šlehačka nechce držet požadovaný tvar, ztužovač není zrovna po ruce, a výrobek musí být stůj co stůj hotov. Na tento problém nám postačí pouhý želírovací cukr.
více...
Proč končí cukrárny?
22.3.2013 , rubrika: Cukrařina
Základní vybavení, a jen nakoupení všech potřebných surovin, vytríny, lednice, mrazáky, kávovary, šlehací hnětací stroje, konvektomat, nerezové stoly a spousty drobných nesmyslů a jste v tom minimálně za milion.
více...
Rozdíl mezi marokánkou a florentýnkou
20.3.2013 , rubrika: Cukrařina
Byť mezi maronkánkami je vizuální příbuznost, jedná se o jiný druh cukrářské poživatiny. Nezbytností při výrobě je správný obsad medu, který zajišťuje jejich příjemnou chuť na jazyku a tažnost.
více...
Když nás smetana zlobí
18.3.2013 , rubrika: Cukrařina
Mnohý cukrář zajisté přišel do rozpaků, když mu zkyslo větší množství smetany a nedalo se přesně zjistit, zda smetana již byla nakyslá když ji obdržel od dodavatele. Smetana bývá někdy v počátečním stavu zkysnutí, aniž je to možné chutí zjistit.
více...
|
Dnes je středa 14. dubna 2021
svátek slaví Vincenc, zítra Anastázie
Top 5 měsíce
Reklama
Reklama
Reklama
|