Cukrář.cz

Reklama



Archiv zpráv


Vánoční křehké koláčky Vánoční křehké koláčky 17.12.2014, rubrika: Pouze hlavní zprávy Šleháme asi 5 minut až vznikne hladký krém. Naplníme do zdobícího sáčku s hladkou trubičkou a plníme vychlazené kytičky, které dále dozdobíme jahodami a šlehačkou. více...


Miniatury vánoční klasiky Miniatury vánoční klasiky 15.12.2014, rubrika: Pouze hlavní zprávy Zázvor dáme okapat a nakrájíme ho na drobounké kostičky. Na středním ohni svaříme za stálého míchání máslo, cukr a med. Přimícháme zázvor, mandlové lupínky a sezam a vaříme za stálého míchání 3-5 min. více...


Vánoční cukroví Vánoční cukroví 14.12.2014, rubrika: Pouze hlavní zprávy Mouku nasypeme do nádoby, přidáme sůl, vanilkový cukr, přilejeme mléko, přidáme žloutky, cukr, rozpuštěné máslo a vše vymísíme do hladka. Příliš husté těsto zředíme mlékem. Podle chuti vmícháme i mletou skořici nebo anýz více...


Vánoční a novoroční gastronomie Vánoční a novoroční gastronomie 13.12.2014, rubrika: Pouze hlavní zprávy Vánoční svátky jsou jako stvořené pro jídlo a pití připravené pečlivěji a v bohatším rozsahu než jindy. Připravené menu může být dlouhé, klidně pěti a vícechodové degustační menu. více...


Ořechová štola ve FIALOVÉM provedení Ořechová štola ve FIALOVÉM provedení 12.12.2014, rubrika: Pouze hlavní zprávy Vzhledem k tomu, že firma FIALA přišla s těmito výrobky na náš trh jako první a tyto typy přípravků byly u nás tehdy téměř neznámé, bylo nejprve nutno seznamovat zákazníky s jejich vlastnostmi, výhodami a způsobem použití. více...


Vánoční toskánské tyčinky Vánoční toskánské tyčinky 10.12.2014, rubrika: Pouze hlavní zprávy Mouku s práškem na pečení prosijeme a s ostatními surovinami vyhněteme do těsta.. Necháme půl hodiny odležet. Těsto upravíme na tloušťku 3 mm do tvaru s pravoúhlými rohy a nakrájíme na dlouhé proužky na rozměr 2x7 více...


Vánoční pepřenky Vánoční pepřenky 9.12.2014, rubrika: Pouze hlavní zprávy K pečení rozehřejeme troubu na teplotu 150 °C a na plech vložíme placičky vlhčí stranou nahoru a pečeme asi 25 minut. Posypeme cukrem. Pro atraktivnost pohledu i chuti, může provést posyp pouze u poloviny z nich.
více...


Vánoční stůl bez másla, mouky - s vůní Orientu Vánoční stůl bez másla, mouky - s vůní Orientu 8.12.2014, rubrika: Pouze hlavní zprávy Kouzlo těchto tradičních lahůdek totiž spočívá v tom, co je na nich zároveň nejhorší: kombinace bílá mouka - máslo - cukr po nutném rozležení vytváří ta hebká vláčná sousta, která se jen rozplývají na jazyku.
více...


Linecké cukroví Linecké cukroví 6.12.2014, rubrika: Pouze hlavní zprávy Všechny suroviny smícháme dohromady a zpracujeme v křehké těsto a necháme odležet.
Vyválíme plát vysoký 0,5 cm a vykrájíme tvary, které upečeme do zlatova 180 °C (160 °C Horký vzduch). více...


Vánoční lahůdky Vánoční lahůdky 5.12.2014, rubrika: Pouze hlavní zprávy Vánoce jsou plné symboliky, a tak na vánoční míse nesmí chybět vedle dalších nápaditých tvarů ani hvězdičky a kometky. Po dohotovení můžeme kometky lehounce poprášit zlatým práškem a hned je tu záře z Betléma.

více...



<< předchozí   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50
 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60
 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70
 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80
 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90
 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100
 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110
 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120
 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130
 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140
 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150
 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160
 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170
 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180
 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190
 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200
 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210
 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220
 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230
     
další >>

Dnes je čtvrtek 12. prosince 2019
svátek slaví Simona, zítra Lucie

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2019 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.