Cukrář.cz

Reklama



Archiv zpráv


Trend letošního léta: zmrzlina „light“ Trend letošního léta: zmrzlina „light“ 22.5.2011, rubrika: Cukrařina Pokud přemýšlíte, jak si v letošní letní sezoně získat zákazníky něčím novým, mohla by vás zaujmout zmrzlina „light“. Jedná se o italskou odpověď na zvyšující se požadavky zdravého životního stylu a nízkokalorické stravy. více...


Poleva na větrníky Poleva na větrníky 18.5.2011, rubrika: Cukrařina Já používám polevu připravenou z mletého cukru, bílku a karamelového kuléru, což je troška cukru upáleného na co nejtmavší karamel, skoro spálený, a zalitá troškou vody. Ta voda se povaří, zabarví skoro do černa. více...


Sladká tajemství Sladká tajemství 17.5.2011, rubrika: Cukrařina Dvě skořápky z těsta a mezi nimi krém, to je kombinace typická nejen pro český větrník, ale i pro francouzské zákusky profiteroles. Právě z nich se podle některých českých cukrářů vyvinuly naše větrníky. více...


Dortové dekorace 16.5.2011, rubrika: Cukrařina Pokud se dekorace ztrácí v maličkostech nebo v jednotlivostech, které nejsou sladěny s celkem a s nutnou cenovou hodnotou, nastává nám mezera v kalkulaci, buďto tím, že dochází ke zdražení dekorace. více...


Kam se u nás poděl cukrářský veletrh v Rimini? Kam se u nás poděl cukrářský veletrh v Rimini? 13.5.2011, rubrika: Akce a soutěže Cukrářské umění a veletržní krize jsou dvě položky, které mohou mít vzájemnou působnost. Obdrželi jsme od vás několik dotazů, proč již nepřinášíme reportážní zpravodajství z největšího cukrářského veletrhu světa SIGEP v Rimini? více...


Zaměřte prodej na zmrzlinu Zaměřte prodej na zmrzlinu 12.5.2011, rubrika: Cukrařina Optimální prodejní teplota se pohybuje od -15 do -12 °C, přesná hodnota však záleží na receptuře zmrzliny. Jinou teplotu vyžaduje tzv. vodová, jinou smetanová zmrzlina. K výrobě zmrzliny je kromě kvalitního stroje třeba další drobné vybavení. více...


Cukrářské pěny Cukrářské pěny 11.5.2011, rubrika: Cukrařina Z pěny vykrajujeme dvěma polévkovými lžícemi nočky, klademe na talíř, ozdobíme karamelovou smetanou a zbytkem toppingu. Nakonec ozdobíme lupínky pražených mandlí. Pěnu připravíme do pohárů nebo skleněných misek. více...


Koláče a jejich pečení 10.5.2011, rubrika: Recepty Pripravený koláč pečieme v rúre, ktorú sme vopred vyhriali na 250 ° Pečieme pomaly približne 40° C minút pri teplote 200 °C a potom ešte 10 minút pri 180°C.
Počas posledných minút pečenia si pripravíme sneh
více...


Pralinky 9.5.2011, rubrika: Cukrařina Mandle se v peci nepraží, nýbrž nechají se nechají se opražit přímo v páleném cukru. Na 1 kg mandlí dáme 2 kg cukru. Cukr s mandlemi se uvaří ve vodě na silný řetěz a pak se směs promíchává, až cukr omře (zkrystalizuje). více...


Trdelník ze Skalice 6.5.2011, rubrika: Cukrařina Proslulá cukrářská specialita Skalický trdelník má svoji výrobní tradici již dvě století a vyrábí se pod tradičním názvem i dál.
V současnosti se jedná o slovenský výrobek s ochranným cetifikátem Evropské unie.
více...



<< předchozí   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50
 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60
 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70
 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80
 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90
 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100
 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110
 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120
 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130
 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140
 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150
 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160
 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170
 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180
 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190
 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200
 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210
 211 212 213 214 215 216 217 218 219     
další >>

Dnes je čtvrtek 21. února 2019
svátek slaví Lenka, zítra Petr

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2019 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.