Reklama |
Archiv zpráv
Vánoční pepřenky
15.12.2009, rubrika: Recepty
Poté přidáme sůl a mouku, a důkladně hněteme. Vzniklé těsto necháme alespoň 4 hodiny odpočinout (nejlépe po celou noc).
Vyválíme těsto na pomoučněném válu, zhruba na vrstvu 1 cm a vypichovátkem o průměru asi pětikoruny vytvoříme placičky. více...
Vánoční hvězda
14.12.2009, rubrika: Recepty
Žloutky vyšleháme do pěny s přidáním 2/3 cukru s vanilkovým cukrem. vyšleháme do krémové hmoty. Bílky vyšleháme do tuha za postupného přidávaní cukru. Sníh vložíme do žloutkové hmoty, přisypeme mouku s práškem do pečiva.
více...
Vícepramenná vánočka
8.12.2009, rubrika: Recepty
Přes noc necháme v tuzemáku či v punči macerovat rozinky. Do mísy vložíme droždí. Poté přidáváme mouku, cukr, sůl, vejce, rozinky a máslo, které rozkrájíme na velmi tenké plátky. Úplně v závěru vlijeme mléko.
více...
Vánoční jedlička - recept
25.11.2009, rubrika: Recepty
Stříkacím pytlíkem s řezanou zdobící trubičkou č. 5 vytvoříme vánoční jedličky.
Po zchladnutí naplníme vánoční jedličky vyšlehaným NUGOTINEM (slepujeme) a spodní část polejeme rozpuštěným Mohrenglanzem. Na závěr ozdobíme cukrovým dekorem. více...
Vánoční recepty - Skořicové muffiny
24.11.2009, rubrika: Recepty
Muffinovou hmotou vyplníme muffinovou formu nebo košíček na muffiny.
Teplota pečení: 190 °C Doba pečení: 20 -25 minut Po vychladnutí výrobek ozdobíme čokoládovým a cukrovým dekórem více...
VÁNOČNÍ STŮL bez mouky, másla - s vůní Orientu
23.11.2009, rubrika: Recepty
Při pátrání ve starých českých kuchařských knihách nalezneme pozapomenuté cukroví, které všechny tyto vůně přináší a rozvíjí - naše prabáby o duchu Vánoc asi věděly více než my. Některé z těchto receptur a variace na ně přinášíme v našich návodech.
více...
Vánoční cukroví v biostylu
20.11.2009, rubrika: Tipy a triky
Obecně platí, že čím méně cukru budete používat, tím pro vaše zdraví lépe. Na druhé straně není nutné se vzdát všech sladkostí. V současnosti už je na trhu mnoho přírodních cukrů, sirupů a sladů, které jsou vůči vaší kondici přívětivější.
více...
Není čokoláda jako čokoláda
18.11.2009, rubrika: Suroviny
Kvalita čokolády má svá jasná pravidla. Dobrá mléčná čokoláda vždy obsahuje alespoň 40 procent kakaa. Kvalitní hořká čokoláda by měla mít optimálně kolem 70 až 80 procent kakaa a skuteční "čokoholici" nepohrdnou ani čokoládou devadesátiprocentní.
více...
Základní žloutkový krém - už tedy takto?
16.11.2009, rubrika: Hygiena
Jinak co se týče debaty o přidávání žloutků do krémů, pokud je to pravda, považuji to za naprostý, naprostý nesmysl!!!! A co si budeme povídat, když někdo v sobě nemá zakořeněné hygienické návyky, myslím že nepomůže ani deset systémů.
více...
Javanais
13.11.2009, rubrika: Recepty
Voda do náplně se svaří s cukrem na 118C (na silný let). Žloutky a celé vejce se prošlehne, k tomu se přidá vychladlý cukrový rozvar a za postupného přidávání změklého másla se vyšlehá krém. Peče se cca 8 minut při 220C do zlatava.
více...
|
Dnes je sobota 17. dubna 2021
svátek slaví Rudolf, zítra Valérie Top 5 měsíceReklama![]() ReklamaReklama |