Reklama
|
Archiv zpráv
Vánoční cukroví - Pomerančová kolečka
9.12.2011 , rubrika: Recepty
Poleva: do moučkového cukru přidáváme šťávu do požadované konzistence. Vychladlá kolečka potíráme polevou, kterou necháme dobře vyschnout. Nebo postříkáme kolečka čokoládou dle vlastní fantazie.
více...
Vánoční cukroví - Ořechy plněné máslovým krémem
8.12.2011 , rubrika: Recepty
Všechny suroviny smícháme a vypracujeme křehké těsto, které necháme odpočinout. Plníme do formiček, tak aby byl uprostřed důlek na krém. Pečeme při 180 °C (160 °C horký vzduch). Vlažné vyklopíme a necháme vychladnout na kuchyňské mřížce.
více...
Vánoční cukroví - Corn hrudky
6.12.2011 , rubrika: Recepty
Martin Beránek nás pro tentokrát zavádí prostřednictvím brněnského studia Dvoká vařečka k dalšímu vánočnímu tématu, kterým jsou tzv. Corn hrudky. Jejich základem i charakteristikou jsou kukuřičné lupínky.
více...
Vánoční cukroví - Pepřovníčky
5.12.2011 , rubrika: Recepty
Med rozpustíme s cukrem. Necháme vychladnout, přidáme vejce a koření. Postupně přidáme mouku s rozpuštěným amoniem ve vodě. Vytvoříme kuličky, které klademe na pomaštěný plech, nebo na pečící papír a pečeme při 190 °C.
více...
Vánoční cukroví - Ischelské dortíčky
2.12.2011 , rubrika: Recepty
Všechny suroviny smícháme dohromady ve vláčné těsto. Necháme přes noc odpočinout v chladu. Vyválíme plát vysoký 0,5 cm a vykrajujeme kolečka. Pečeme při 180 °C. Po vychladnutí polovinu koleček potřeme čokoládou a dozdobíme plátkem mandle.
více...
Vánoční recepty - Sněhulák
30.11.2011 , rubrika: Recepty
Těsto vyrolujeme na sílu 3 mm a vypíchneme sněhuláky. Vložíme na plech a při teplotě asi 200 °C odpečeme po dobu 5 minut. Vychladnuté sněhuláky spojíme pomerančovým krémem dohromady.
více...
Kdy začíná být cukrařina uměním
27.11.2011 , rubrika: Cukrařina
A to je jenom řeč o základním cukrářském umu, který nemůže dělat každý. A to se už dostáváme do oblasti, ze které nám pozvolna ustupuje do pozadí běžná rutina a která začíná vystupovat po prvních schůdcích do pater umění.
více...
Čokoládový zákusek s tekutou náplní
25.11.2011 , rubrika: Cukrařina
Do rozpuštěné čokoládové hmoty o střední teplotě opatrně a v menších dávkách za stálého míchání vmícháváme žloutky sněhovou metlou tak dlouho, až dojde k dokonalé vazbě mezi oběma hmotami.
více...
|
Dnes je sobota 17. dubna 2021
svátek slaví Rudolf, zítra Valérie
Top 5 měsíce
Reklama
Reklama
Reklama
|