Reklama |
Archiv zpráv
Fotodokumentace ze SIGEPU 2005
8.2.2005, rubrika: Akce a soutěže
V přímořské letovisku Rimini v Itálii, vyhledávaném v letní sezóně turisty kvůli písečným plážím, si již na počátku roku dali dostaveníčko milovníci sladkostí při příležitosti 26. ročníku cukrářského veletrhu SIGEP.
více...
Cukrářské kurzy v zahraničí
7.2.2005, rubrika: Cukrařina
Musím předeslat, že v zahraničí nejde o rekvalifikaci, ale o velmi seriózní a drahou záležitost, kdy je obvyklé investovat nemalé částky a mnoho času do vzdělání, v tomto případě cukrářského.
více...
Sladové přípravky a jejich vliv na pečivo
4.2.2005, rubrika: Suroviny
Jednou z nejdůležitějších přísad, která se používá k výrobě pečiva a zvláště tzv. jemného pečiva, je cukr. Cukr můžeme přidávat v různé formě a to: řepní (sacharózu), hroznový (glukózu), sladový (maltósu).
více...
Slovo prezidenta AKC ČR – GASTROHRADEC 2005
3.2.2005, rubrika: Akce a soutěže
Jak jste se již mohli dozvědět, AKC ČR pořádá letos v dubnu již „X.“ – a tedy jubilejní ročník národní kuchařské a cukrářské soutěže s mezinárodní účastí – GastroHradec 2005.
více...
CUKRÁŘSKÉ DOSTAVENÍČKO V RIMINI - Buon giorno SIGEP 2005 !
31.1.2005, rubrika: Akce a soutěže
V přímořské letovisku Rimini v Itálii, vyhledávaném v letní sezóně turisty kvůli písečným plážím, si již na počátku roku dali dostaveníčko milovníci sladkostí při příležitosti 26. ročníku cukrářského veletrhu SIGEP.
více...
GASTRO JUNIOR 2005 - 11. ročník (propozice)
21.1.2005, rubrika: Akce a soutěže
Vážené trenérky a trenéři, milé kolegyně a kolegové jménem svým a jménem Asociace kuchařů a cukrářů České republiky vám děkuji za desetiletou spolupráci při kulinářské soutěži mladých talentovaných odborníků GASTRO JUNIOR – NOWACO CUP
více...
Česká vejce bez dioxinů?
20.1.2005, rubrika: Hygiena
Německá veřejnost je znepokojena zjištěním vysokého obsahu jedovatého dioxinu ve vejcích volně chovaných slepic. Hlášení přišla z Dolního Saska, Bádenska-Württemberska a Bavorska, které sousedí s Českou republikou.
více...
SEMINÁŘ: „SOUTĚŽE VE VYŘEZÁVÁNÍ OVOCE A ZELENINY“
16.1.2005, rubrika: Akce a soutěže
Tento seminář, kde účastníci nebudou tentokrát vyřezávat, si klade za cíl navést jak současné, tak i budoucí účastníky na správný styl práce na jednotlivých soutěžích a výstavách, které se v této technice dekorací pořádají nejen v ČR
více...
Mistr kavy 2004
14.1.2005, rubrika: Akce a soutěže
II. ročník specializované přehlídky firem, které se zabývají obchodem s kávou, kávovary a dalšími doplňky ke kávě. Finále soutěže "Mistr kávy 2004" jejíž vítěz bude nominován na reprezentaci ČR na mistrovství světa baristů v americkém Seattlu.
více...
Italové už si v kavárnách nezapálí
11.1.2005, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Ke správné italské kavárně neodmyslitelně patří cappuccino, sklenka grappy a oblaka namodralého dýmu. Poslední položka od pondělí zmizí. Nový zákon zakazuje kouření na veřejných místech, tedy i v kavárnách, barech a restauracích.
více...
|
Dnes je čtvrtek 28. ledna 2021
svátek slaví Otýlie, zítra Zdislava Top 5 měsíceReklama![]() ReklamaReklama |