Cukrář.cz

Reklama



Archiv zpráv


Sojová mouka v cukrářství Sojová mouka v cukrářství 24.4.2018, rubrika: Pouze hlavní zprávy Sojová mouka je v cukrářství oblíbena proto, že vzhledem k živnému obsahu ušetří používání značného množství tuku a vajec, aniž by zmenšila obsah živin ve výrobcích. více...


Jak se dělá medovina Jak se dělá medovina 20.4.2018, rubrika: Pouze hlavní zprávy K výrobě medoviny používáme jakýkoliv med a pro úpravu chuti volíme různé druhy koření, které zavěsíme do nádoby v plátěném pytlíku. Volba je závislá pouze na nás jak chceme medovinu aromatizovat. více...


Banketka Banketka 18.4.2018, rubrika: Pouze hlavní zprávy Charakteristické je dvoustupňové vedení těst: z recepturního droždí, enzymu a části mouky se připraví řídký kvasný stupeň, který se nechá řádně prokvasit. Teprve pak se přidávají zbývající suroviny z receptury. více...


Ovocná páj Ovocná páj 16.4.2018, rubrika: Pouze hlavní zprávy : Dort na povrchu zdobený šlehačkou a chipsovanými mandlemi. Na řezu pájový korpus s tenkou vrstvou žloutkového krému a naskládanou směsí čerstvého pokrájeného ovoce, zakončeno neutrální ovoželovou polevou. více...


Hrátky s ovocnými košíčky Hrátky s ovocnými košíčky 13.4.2018, rubrika: Pouze hlavní zprávy V sedmi různých variantách vyrábí i brownies. Vyhlášený je také její mrkvový dort nebo banánový bochník. Potrpí si na speciální objednávky - je schopná zajistit sladkou složku každé oslavy, napéct na přání jakoukoli myslitelnou dobrotu. více...


Faktory ovlivňující šlehatelnost bílků Faktory ovlivňující šlehatelnost bílků 12.4.2018, rubrika: Pouze hlavní zprávy Rychlost šlehání je velice důležitá - většinou se používá střední rychlost od 200 do 430 otáček za minutu. Při pomalé rychlosti dochází k nedostatečnému našlehání - výrobek je potom nízký. více...


Pivní perník Pivní perník 10.4.2018, rubrika: Pouze hlavní zprávy Guiness se dává do zmrzliny, do biskupského chlebíčku, do kakaové buchty, do vánočního pudingu (což je ta sladká aromatická kopule, co ani v nejmenším nepřipomíná český puding) nebo do banánové bábovky. více...


Perník - aneb prý to bylo takhle ...? Perník - aneb prý to bylo takhle ...? 7.4.2018, rubrika: Pouze hlavní zprávy Lví podíl na docílení pěkného perníkového zboží má dobrá, správně pečící pec. Při výrobě každého pečiva má pec poslední slovo, které může znamenat úspěch či nezdar a to má vliv na kvalitu výrobku. více...


William WRIGLEY - vynálezce žvýkací gumy William WRIGLEY - vynálezce žvýkací gumy 3.4.2018, rubrika: Pouze hlavní zprávy Wrigley dosáhl toho, že žvýkání gumy se stalo posvátným rituálem Ameriky, který panoval jak ve školách, tak v dílnách, tak v budoárech nejskvělejších dam. Všude se žvýkalo "z dlouhé chvíle a pro zdraví" více...


Velikonoční čas Velikonoční čas 30.3.2018, rubrika: Cukrářská poezie Velikonoční čas, tvořen ze tří dnů,
kdy prvý je černí zbarvený,
a člověk svých světlých byl zbaven snů,
kdy Ježíše octl´ se na kříži zmučený. více...



<< předchozí   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50
 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60
 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70
 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80
 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90
 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100
 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110
 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120
 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130
 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140
 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150
 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160
 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170
 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180
 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190
 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200
 201 202 203 204 205 206 207     
další >>

Dnes je čtvrtek 26. dubna 2018
svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama

(c) 2001-2018 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.