Cukrář.cz

Reklama



Archiv zpráv


Plastická čokoláda Plastická čokoláda 19.4.2022, rubrika: Pouze hlavní zprávy Čokoládu nalámeme do hrnku a v horké vodní lázni rozpustíme. V jiné nádobě smícháme glukozu a rozvar a zahřejeme na teplotu 32 stupňů. Směs nalijeme na čokoládu, která má pokojovou teplotu a dobře rozmícháme. více...


Dračí vejce ve velikonočním hnízdě Dračí vejce ve velikonočním hnízdě 16.4.2022, rubrika: Cukrářská poezie Černé vejce bylo v hnízdě
v době konce února,
a to vejce je na místě
kde se radost už nekonáTak jak tomu v jiných zemích,


více...


Velikonoce po polsku Velikonoce po polsku 13.4.2022, rubrika: Pouze hlavní zprávy Celá akce se těšila velkému zájmu obyvatel města Skoczów (přítomen byl také pan starosta), ale i zástupců masmédií. Celý workshop natáčela regionální televize. Byli zde zástupci odborných gastronomických časopisů a denního tisku. více...


Velikonoční macarony Velikonoční macarony 11.4.2022, rubrika: Pouze hlavní zprávy Macarony je francouzské pečivo z mandlové mouky a recept byl znám před mnoha stoletími. Ve Francii existuje mnoho tradičních receptur na zhotovení, které postupem doby doznávaly své inovace. více...


Velikonoční beránek Velikonoční beránek 9.4.2022, rubrika: Pouze hlavní zprávy Nastal čas oprášit velikonoční formu a pak už můžeme dále postupovat dle tradičních receptů. Beránek by rozhodně neměl na svátečním stole chybět – k čaji či kávě přijde určitě vhod! více...


Velikonoce - Oříškové řezy s vaječným koňakem Velikonoce - Oříškové řezy s vaječným koňakem 6.4.2022, rubrika: Pouze hlavní zprávy AE neutral rozpustíme ve vodě, dochutíme dochucovací pastou
vaječný koňak a vmícháme vyšlehanou šlehačku.Hmotu rozetřeme na plech s pečným papírem nebo jen na vymaštěný a pomoučený plech. více...


Plundrové pečivo Plundrové pečivo 2.4.2022, rubrika: Pouze hlavní zprávy Po vykynutí těsto vyválíme, na něj položíme máslo, přeložíme do psaníčka jako u listového těsta a vyválíme. 
Necháme asi 15 minut v chladu a potom ještě 2 x překládáme a vyvalujeme. více...


Když šlehačka nabývá kyselé chuti Když šlehačka nabývá kyselé chuti 28.3.2022, rubrika: Pouze hlavní zprávy Mnohý cukrář zajisté přišel do rozpaků, když mu zkyslo větší množství smetany a nedalo se přesně zjistit, zda smetana již byla nakyslá když ji obdržel od dodavatele. Smetana bývá někdy v počátečním stavu zkysnutí, aniž je to možné chutí zjistit. více...


Slavnostní Dobošův dort Slavnostní Dobošův dort 25.3.2022, rubrika: Pouze hlavní zprávy Příprava karamelu: Cukr krupici necháme pozvolna za stálého míchání rozpustit, až se upraží do zlatohněda. Ihned ho nalijeme na olejem namazaný papír na pečení a necháme ho dobře ztvrdnout. více...


Tiramisu bez vajec Tiramisu bez vajec 17.3.2022, rubrika: Pouze hlavní zprávy Tiramisu je proslulý italský moučník, k jehož výrobě se používá vajec. Není ale podmínka mít vejce pro tento starodávný a oblíbený italský, kaloricky vydatný a v překladu znamenající něco na způsob vyjádření veselí. více...



<< předchozí   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50
 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60
 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70
 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80
 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90
 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100
 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110
 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120
 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130
 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140
 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150
 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160
 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170
 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180
 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190
 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200
 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210
 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220
 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230
 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240
 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250
 251 252 253 254 255 256     
další >>

Dnes je pondělí 15. srpna 2022
svátek slaví Hana, zítra Jáchym

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2022 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.