Cukrář.cz

Reklama



Archiv zpráv


Francouzský loupák  - croissant Francouzský loupák - croissant 28.4.2017, rubrika: Pouze hlavní zprávy Chladné máslo rozbalte, ale nechte je na obale a poprašte moukou. Potřebujete totiž změnit jeho tvar z kostky na placku, a to jde dobře tlakem válečku. Mouka zabrání jeho přilepování. více...


Fruktóza v cukrářské výrobě Fruktóza v cukrářské výrobě 26.4.2017, rubrika: Pouze hlavní zprávy Fruktóza je přírodní monosacharid vyskytující se ve zralém a různém množství a je označována jako ovocný cukr. Je vhodná na výrobky pro diabetiky, které mohou tito konzumovat v rámci diety.
Má přibližně o 20 % vyšší sladivost než řepný cukr. více...


Smetanové bonbony Smetanové bonbony 24.4.2017, rubrika: Pouze hlavní zprávy Základem pro výrobu čokoládových bonbonů bývá ganache. Je to směs smetany a čokolády, kdy vzájemný poměr surovin mívá různé složení a řídí se účelem jeho použití. Bonbony z ganache se sice nevyznačují velkou trvanlivostí, ale rychlostí zhotovení. více...


Máslového těsto a jeho vynález Máslového těsto a jeho vynález 22.4.2017, rubrika: Pouze hlavní zprávy Těsto převálel a několikrát za sebou složil a potom jej nechal upéci. Při otevření pece byl velice překvapen, když se upekla veliká koule, kterou nemohl ani vyndat. Při pozdějších zkouškách, když pekl chléb bez kvasnic,
vždy obdržel l více...


Jak připravit správně kávu Jak připravit správně kávu 20.4.2017, rubrika: Pouze hlavní zprávy Umletá káva by se měla uchovávat ve vzduchotěsném kontejneru v chladu a suchu /ideální je lednice/. Zrna i mletá káva si pokazí příchuť i aroma, jestliže jsou vystaveny vzduchu. V ideálním případě by mletá káva měla být spotřebena do dvou týdnů. více...


Marcipán a drobné rady s jeho výrobou Marcipán a drobné rady s jeho výrobou 18.4.2017, rubrika: Pouze hlavní zprávy Při potahování marcipánových vajíček apod., spadávají tyto, když je vytahujeme z máčené hmoty, velice snadno se špejlí, což obyčejně znamená ztrátu času. Tomu odpadávání lze zamezit, ponoříme-li špejli před zapíchnutím do předmětu do teku více...


Beránku, symbole Velké noci svátku Beránku, symbole Velké noci svátku 14.4.2017, rubrika: Akce a soutěže Beránku boží, symbole Velké noci svátku,
ty tvore poslušný, oddaný,
který dáš člověku něhu za zlo na oplátku,
ty v svém symbolu silný, ač bezbranný.
více...


GASTRO HRADEC Vitana cup 2017 /- 3. GASTRO HRADEC Vitana cup 2017 /- 3. 12.4.2017, rubrika: Akce a soutěže Je již dlouholetou tradicí, že beránek patří k velikonočním symbolům, a to z toho důvodu, že byl považován za představitele rodicí se fauny. A stal se soutěžním cukrářským námětem i na letošním GASTRO HRADCI. více...


Juka Magnum ICE MGI 12 distributor zmrzliny Juka Magnum ICE MGI 12 distributor zmrzliny 10.4.2017, rubrika: Business Prodej použité vitríny Juka Magnum ICE MGI 12 více...


GASTRO HRADEC Vitana cup 2017 /-2. GASTRO HRADEC Vitana cup 2017 /-2. 10.4.2017, rubrika: Akce a soutěže GASTROHRADEC, česká soutěžní výšina čnící nad ostatní vrcholy soutěžních příběhů dopsala již svou 22 gastronomickou výpravu. Rozmanitost jednotlivých zadání doznala v celkovém počtu 17 kategorií. více...



<< předchozí   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50
 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60
 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70
 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80
 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90
 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100
 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110
 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120
 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130
 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140
 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150
 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160
 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170
 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180
 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190
 191 192 193 194 195 196 197     
další >>

Dnes je sobota 29. dubna 2017
svátek slaví Robert, zítra Blahoslav

Top 5 měsíce

Reklama

Tipy na recept

Reklama

(c) 2001-2017 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.