Reklama |
Archiv zpráv
Pečujeme o úpravu vody!
25.6.2002, rubrika: Suroviny
Na kvalitu nápoje, který vyrobíme ve svém kávovaru, mají kromě kvality kávy a technického stavu výrobního zařízení nemalý vliv také parametry použité vody.
více...
Lískové oříšky
24.6.2002, rubrika: Suroviny
Jsou to plody většinou divoce rostoucího lískového keře, vyskytující se po celé Evropě, severní Asii a Japonsku, jejichž kvalita je různá. Nejlepší druhy lískových oříšků pochází většinou z Levanty.
více...
Problémy se šlehačkou
19.6.2002, rubrika: Suroviny
Počátkem minulého týdne se v Praze přestala vyrábět čerstvá živočišná šlehačka v 1litrovém balení, určená pro výrobny. Jediná pražská firma, která tuto šlehačku dodávala do obchodní sítě, bez jakéhokoli oznámení předem, ukončila výrobu této šlehačky.
více...
Proč potřebujeme čokoládu ?
19.6.2002, rubrika: Suroviny
Otázka by mohla též znít, zda existuje sladký hřích. Zeptáme-li se návštěvníků cukráren, obdržená odpověď je zcela nasnadě. Téma článku má však vážnější podtón, zaznívající v naší psychice.
více...
Od malovaných obrázků k jedlým obrazům
18.6.2002, rubrika: Cukrařina
Asi před třemi roky italská firma MODECOR začala prodávat ke zdobení horních povrchů dortů nesladké oplatky s různými výjevy na nich namalovanými potravinářskými barvami a s různými cukrovými i plastovými figurálními i nefigurálními doplňky
více...
Mandle
14.6.2002, rubrika: Suroviny
Mandle jsou plody mandlovníku, který se vyskytuje nejvíce v Itálii, Španělsku, Portugalsku, severní Africe, jižní Francii a také na Sicilii a Balkáně.
více...
Belgický tisk nabádá vždy omývat plechovky s nápoji
13.6.2002, rubrika: Hygiena
Před napitím vždy umyjte plechovku, která nápoj obsahuje. Pitva nedávno záhadně zesnulé osoby totiž ukázala, že oběť se napila z plechovky, která byla potřísněna krysí močí, která je prudce jedovatá
více...
Výživové a nutriční hodnoty
11.6.2002, rubrika: Cukrařina
- JEMNÉHO CUKRÁŘSKÉHO A PEKAŘSKÉHO PEČIVA - V součastné době se zájem o výživu a spotřebu potravin stává významným nástrojem aktivní péče o udržení zdraví a účinnou složkou prevence chorob masového výskytu.
více...
Základní úpravy kávy
10.6.2002, rubrika: Káva
Káva spařovaná v šálku:
Je to nejrozšířenější způsob úpravy kávy u nás. Dávka mleté kávy se vloží do předem vyhřátého šálku nebo tenkostěnné sklenice a zalije vařící vodou. více...
Povídání o cukru
7.6.2002, rubrika: Suroviny
Cukr, surovina, která je pro cukráře nepostradatelná.
Pojmenování „cukr“ je původu asijského a pochází ze slova „Scharkura“ tj. sladká šťáva. Cukr byl znám Číňanům již 200let před Kristem, tehdy se vyráběl z rákosu. více...
|
Dnes je neděle 28. února 2021
svátek slaví Lumír, zítra Bedřich Top 5 měsíceReklama![]() ReklamaReklama |