Cukrář.cz

Reklama



Perníkový ráj

14.02.2003 | Autor: Radim Řezáč | Formát pro tisk | Zaslat mailem | Do oblíbených
fiogf49gjkf0d
 Jako v pohádkovém království  si připadá ten, kdo vstoupí do cukrárny pana Janoše v Pardubicích. Společníky v regálech a vitrínách jsou různé pohádkové bytosti, zvířátka, hrdinové televizních seriálů, různé žertovné motivy, včetně srdcí s milostným oslovením. To pokud bychom měli jmenovat jen ty pamlsky, které upoutají na první pohled. To vše je vyvořeno náležitým umem z medového perníku, dodejme pardubického. Věhlas produktů české  "perníkářské Mekky" je znám více jak staletí a zákazníkova ruka po nich vždy  žádostivě sáhne. Perník od Janošů má svou osobitost. Tou je vyhraněný motiv, magická síla pro oči a perfektní provedení.
Výroba značkového perníku v této výrobně má již dlouholetou tradici v podání pana Janoše staršího, který byl pověřen zhotovením srdce o výšce 1 m, které reprezentovalo československý cukrářský obor na světové výstavě v Bruselu roku 1955.
Jak šel čas, tak i u Janošů došlo ke generační výměně z otce na syna.
O tom, že u Janošů se provádí precizní práce, svědčí exluzivní zájem magistrátu města Pardubice, pro který firma Janoš vyrábí perníkové městské dominanty, kterými jsou Zelená brána, městský znak, klíč od města a další.
V Janošově cukrárně si vybere i každý. Dětmi počínaje, přes zákazníky s přáním dárku k narozeninám či svátku. Nevěstu a ženicha potěší perníkový svatební námět, podnikatelé si nechávají zhotovit firemní znaky. Kdo umí, umí. O Janošových to platí dvakrát.

Dnes je čtvrtek čtvrtek 28. března 2024
svátek slaví Soňa, zítra Taťána

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.