Reklama |
Archiv zpráv
Turecký med
6.1.2010, rubrika: Recepty
Turecký med sestává zhruba z 80 procent cukru. Zahřívá se ve směsi voda a glukózový sirup na 140 °C až do jantarové barvy a tažné podoby. Pokud by se produkt zpracovával při teplotě o 10°C vyšší, začalo by docházet ke karamelizaci.
více...
Novoroční vize kapitána národního týmu
2.1.2010, rubrika: Osobnosti
Dříve než jsem byl osloven zda se nechci stát novým kapitánem, jsem byl rozhodnut, že v národním týmu chci pokračovat, ale vůbec mě nenapadlo, že dostanu příležitost stát se kapitánem. Je to pro mne velká výzva a chci aby tento tým byl úspěšný.
více...
Novoročním úvod manažera národního týmu
1.1.2010, rubrika: Osobnosti
Manažer čerpá poznatky z bohatých zkušeností týmu CNT a jeho příznačná řeholnická oddanost kulinářské profesi, je zárukou v překonávání nástrah a bariér, které specifická práce manažera národního týmu bude obnášet.
více...
Novoroční promluva prezidenta AKC ČR
1.1.2010, rubrika: Osobnosti
AKC ČR se zapojila do projektu Czech Speciále, který vede k propagaci a podpoře domácí regionální kuchyně. Tento projekt oživuje a propaguje recepty staré desítky let, a ty jsou založené na dobrých domácích surovinách a lásce k vaření.
více...
ZVON VÁNOČNÍHO NEBE
23.12.2009, rubrika: Cukrářská poezie
Lálalála cinkylinky, zvoní Vánoc zvon,
píseň bílé noci ladí nám dnes lásky tón. O půlnoci v chrámech božích lidských hrdel zpívá chór, - o tom, že dnes navštívil nás kouzla Vánoc čas - více...
Perníková chaloupka
20.12.2009, rubrika: Recepty
Mouku, namletý cukr a perníkové koření vložíme do mísy a promícháme. Sůl promícháme ve vodě a přidáme do moučné směsi. Poté přidáme med a hněteme do vláčného těsta.
Vzniklé těsto vložíme do plastikového pytlíku přes noc (i déle) do ledničky. více...
Vánoční toskánské tyčinky
18.12.2009, rubrika: Recepty
Mouku s práškem na pečení prosejeme a s ostatními surovinami vyhněteme do těsta.. Necháme půl hodiny odležet. Těsto upravíme na tloušťku 3 mm do tvaru s pravoúhlými rohy a nakrájíme na dlouhé proužky na rozměr 2x7.
více...
Vánoční pepřenky
15.12.2009, rubrika: Recepty
Poté přidáme sůl a mouku, a důkladně hněteme. Vzniklé těsto necháme alespoň 4 hodiny odpočinout (nejlépe po celou noc).
Vyválíme těsto na pomoučněném válu, zhruba na vrstvu 1 cm a vypichovátkem o průměru asi pětikoruny vytvoříme placičky. více...
Vánoční hvězda
14.12.2009, rubrika: Recepty
Žloutky vyšleháme do pěny s přidáním 2/3 cukru s vanilkovým cukrem. vyšleháme do krémové hmoty. Bílky vyšleháme do tuha za postupného přidávaní cukru. Sníh vložíme do žloutkové hmoty, přisypeme mouku s práškem do pečiva.
více...
Vícepramenná vánočka
8.12.2009, rubrika: Recepty
Přes noc necháme v tuzemáku či v punči macerovat rozinky. Do mísy vložíme droždí. Poté přidáváme mouku, cukr, sůl, vejce, rozinky a máslo, které rozkrájíme na velmi tenké plátky. Úplně v závěru vlijeme mléko.
více...
|
Dnes je čtvrtek 28. ledna 2021
svátek slaví Otýlie, zítra Zdislava Top 5 měsíceReklama![]() ReklamaReklama |