Reklama
|
Archiv zpráv
Švédský perník
17.5.2013 , rubrika: Cukrařina
Jednou z nejdůležitějších surovin při výrobě perníkového zboží je mouka. Tak například mouka, která se zdá na první pohled pěkná, i po chemickém rozboru uznána za prvotřídní, má pro odborníka, který ji zpracuje, velkou chybu.
více...
Dort z netradičního ovoce
15.5.2013 , rubrika: Pouze hlavní zprávy
Oloupeme jablka a vyjmeme jádřince. Jablka nakrájíme na plátky. 16 plátků si necháme stranou a zakapeme citronem, aby zůstaly bílé pro zdobení dortu. Svaříme 1/4 l vody a 3 lžíce cukru, přidáme pokrájená jablka a podusíme 3 minuty.
více...
Větrníky zcela jinak
10.5.2013 , rubrika: Recepty
Droždí rozetřeme s cukrem a vlažným mlékem a zpracujeme s moukou a Herou v hladké těsto. Hned vyválíme na plat, nakrájíme na čtverce, do středu dáme lžičku náplně, v rozích nařízneme a složíme do tvaru větrníčku.
více...
Zaměstnancovo desatero
8.5.2013 , rubrika: Business
2. Nedívej se při práci stále na hodiny. Pracuješ-li svědomitě a k práci máš vztah, čas ti rychle uběhne. Není-li tomu tak, práce pro tebe bude nekonečná.
více...
Kakaovo sýrový dort
6.5.2013 , rubrika: Pouze hlavní zprávy
Dezert na povrchu zdobený hořkou čokoládou. Na řezu dezertu korpus z drcených sušenek, spojen vrstvou tmavé čokoládové náplně a zakončen světlou vrstvou créme fraische.
více...
Kávová zrna
3.5.2013 , rubrika: Recepty
Jsou to dvě různé suroviny, takže tam patří obě! používá se jen na pečení buchet, koláčů a cukroví. Takže margarín (nebo máslo) + ztužený pokrmový tuk + čokoláda (nakonec) do kastrolu!!!
více...
Vláčné čokoládové muffiny s lentilkami
1.5.2013 , rubrika: Recepty
Vanilkový pudink uvařte podle receptu a nechte vychladnout. Rozšlehejte 150 – 200 g změklého másla a postupně po lžíci zašlehejte všechen pudink. Na závěr přidejte trochu růžového potravinářského barviva a rozšlehejte, až je směs růžová.
více...
Jaký tuk je vhodné použít
29.4.2013 , rubrika: Suroviny
Co se týká tuku do krémů, nejchutnější dle mého názoru je máslo, dnes se ale kvůli ceně stále častěji používá margarín nebo zde jsou levnější varianty tuků máslového typu.
více...
Cukr zastavuje metastáze?
26.4.2013 , rubrika: Pouze hlavní zprávy
Profesoři z Kolína nad Rýnem v Německu, imunobiolog Gerhard Uhlenbruck a mikrobiolog Gerhard Pulverer, předvedli před zahraničními experty na kolínské universitě svůj objev, který by mohl posunout boj proti rakovině o krok kupředu.
více...
|
Dnes je středa 14. dubna 2021
svátek slaví Vincenc, zítra Anastázie
Top 5 měsíce
Reklama
Reklama
Reklama
|