Cukrář.cz

Reklama



Archiv zpráv


Co všechno obsahuje vejce? Co všechno obsahuje vejce? 11.2.2014, rubrika: Suroviny Jistě je zajímavé, že složení vajec lze podstatně ovlivňovat skladbou potravy nosnic. Například se dá zvýšit obsah nenasycených n-3 mastných kyselin a tato vejce se pak prodávají pod označením „ vejce omega“.
více...


Výroba fondantové hmoty III. Výroba fondantové hmoty III. 9.2.2014, rubrika: Pouze hlavní zprávy Abychom umožnili rychlejší odchlazení cukru, který odspodu chlazením se může chladit vzdušným ochlazováním pomocí ventilátoru, čímž je hmota chlazena taktéž shora. více...


Výroba fondantové hmoty II. Výroba fondantové hmoty II. 5.2.2014, rubrika: Pouze hlavní zprávy Protože se cukr sám od sebe rozlévá, je k tabulírování potřeba delší doby. Často lze pozorovat, jak je tabulírování prováděno lidmi nemající s fondantem zkušenosti a nevědí, co takováto hmota vyžaduje k jejímu zdárnému zpracování. více...


Výroba fondantové hmoty I. Výroba fondantové hmoty I. 3.2.2014, rubrika: Pouze hlavní zprávy K výrobě fondantové hmoty je zapotřebí cukr a voda v následujícím poměru: Na 2 kg cukru 1 litr vody. Tento poměr se má dodržovat proto, poněvadž se stává, že když se dá méně vody, že se cukr správně nerozpustí. více...


Jahodové mraky Jahodové mraky 29.1.2014, rubrika: Recepty Dohotovení: na vychladlý plát s navážkou 270 g rozetřeme Jahodovou náplň
a přiložíme druhý plát s navážkou 200 g. Po ztuhnutí krájíme na požadované
řezy, povrch můžeme dozdobit např. čerstvými jahodami. více...


Vanilka Vanilka 22.1.2014, rubrika: Suroviny Používáme ji v potravinářském průmyslu při přípravě sladkých pokrmů, pochutin (zmrzlina, čokoláda), pudinků a alkoholických i nealkoholických nápojů (Pepsi- Cola, Coca-Cola). Můžeme ji ovšem najít i v parfémech a voňavkách.
více...


Likérová špička Likérová špička 13.1.2014, rubrika: Recepty Sandru BUFFY Komplet smícháme s vodou. Necháme 5 minut odležet.
Poté šleháme při nejvyšší rychlosti po dobu 2 - 3 minut do hladké konzistence.
Hmotu stříkáme na pečící papír.
více...


Působnost světových cukrářských soutěží Působnost světových cukrářských soutěží 11.1.2014, rubrika: Pouze hlavní zprávy cukrářský obor ve své výtvarně soutěžní verzi čerpá ze své výsadní možnosti působit všesměrově, a tak záleželo na tvůrcích jak z minima objemových možností dokáží vyždímat maximum dojmového efektu za účelem zisku světových bodů.
více...


Co je marokánka a co florentýnka? Co je marokánka a co florentýnka? 6.1.2014, rubrika: Pouze hlavní zprávy Byť mezi maronkánkami je vizuální příbuznost, jedná se o jiný druh cukrářské poživatiny. Marokánky a florentinky jsou nejenom chutným, ale i vítaným zbožím mnoha cukráren. více...


Vánoční Betlém Vánoční Betlém 19.12.2013, rubrika: Pouze hlavní zprávy Specialistou na obří betlémy je řezbář Jiří Halouzka, který sestavil betlém z padesáti figur v životní velikosti. Například Josef měří v jeho podání dva metry a slon, který je vyrobený ze dřeva dvou stromů, váží půl druhé tuny.


více...



<< předchozí   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50
 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60
 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70
 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80
 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90
 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100
 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110
 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120
 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130
 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140
 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150
 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160
 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170
 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180
 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190
 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200
 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210
 211 212 213 214 215 216     
další >>

Dnes je pondělí 10. prosince 2018
svátek slaví Julie, zítra Dana

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2018 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.