Cukrář.cz

Reklama



Archiv zpráv


Lupina Lupina 22.7.2015, rubrika: Pouze hlavní zprávy Mouka vyrobená ze zrna lupiny má jasně žlutou barvu, s charakteristickou vůni i chutí která je rovněž velmi typická - luštěninová, ale není hořká. Není bez zajímavosti, že se tato luštěninová příchuť tepelnou úpravou ztrácí.
více...


Odlehčená cukrařina Odlehčená cukrařina 16.7.2015, rubrika: Pouze hlavní zprávy Co je vlastně tzv. "odlehčená cukrařina"? Existuje vůbec něco takového??? Já se obávám, že jakási lehčí forma cukrařiny neexistuje, protože naše cukrařina je založena na máslových krémech, živočišné šlehačce a korpusech z bílé mouky. více...


Pivní perník Pivní perník 10.7.2015, rubrika: Pouze hlavní zprávy Tento perník je spíš takový kříženec koláče na plech a ovocného chlebíčku. A zcela nevlastenecky musím říct, že český perník se před ním může jít schovat. více...


Plundrované těsto Plundrované těsto 8.7.2015, rubrika: Pouze hlavní zprávy Potom těsto vyválíme, nakrájíme čtverečky a plníme tvarohovou a makovou nádivkou. Tvarujeme do šátečku, nachame nakynout, pečeme v hodně teplé troubě.
Většinou se podávají teplé.
více...


Výroba domácího karamelu Výroba domácího karamelu 6.7.2015, rubrika: Pouze hlavní zprávy Karamelizování znamená suché zahřátí cukru při vysoké teplotě, kdy se jeho vzhled proměňuje ve světle žlutou až tmavě hnědou, lesklou hmotu s typickým aromatem pražení.
více...


Skladování čokolády a kakaa Skladování čokolády a kakaa 30.6.2015, rubrika: Pouze hlavní zprávy Výkladní skříň není vhodným místem pro kakao, vhledem k velkým teplotním výkyvům, zejména pokud je v působení slunešního svitu. Vlhkost vytvoří v kakau sraženiny, které se špatně rozpouští a zboží se vyznačuje zhoršenou jakostí. více...


Italské recepty Italské recepty 28.6.2015, rubrika: Pouze hlavní zprávy Svaříme smetanu do vykypění a přidáme ostatní suroviny. Vzniklou hmotu nalijeme do poloviny skořepiny. Tu buďto zakoupíme v podobě truffees (trýfa) nebo vyrobíme ve tvaru skořepiny na běžné čokoládové bonbony.
více...


Ovoce v cukrářských výrobcích jako lék Ovoce v cukrářských výrobcích jako lék 20.6.2015, rubrika: Pouze hlavní zprávy Cukráři věděli jaký význam má čerstvé ovoce pro zdraví člověka, a proto jej v hojné míře používali do svých výrobků. V následujícím přehledu jsou alespoň základní účinky uvedeny.
více...


Med a jeho význam Med a jeho význam 8.5.2015, rubrika: Pouze hlavní zprávy Na tomto místě je nutno poznamenat, že sportovci v mnohých zemích používají medu s velkým úspěchem k doplnění energie po vyčerpávajícících cvičeních více...


CESK a italské dezerty /- I. CESK a italské dezerty /- I. 6.5.2015, rubrika: Akce a soutěže Zvolit recept crema alla ricotta a nalít mléko do stroje. Následně žloutky, cukr a předem smíchané škroby, postupujte dle pokynů na displeji. Po ukončení cyklu vyjměte produkt ze stroje. více...



<< předchozí   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50
 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60
 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70
 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80
 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90
 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100
 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110
 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120
 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130
 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140
 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150
 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160
 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170
 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180
 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190
 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200
 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210
 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220
 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230
     
další >>

Dnes je čtvrtek 12. prosince 2019
svátek slaví Simona, zítra Lucie

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2019 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.