Cukrář.cz

Reklama



Archiv zpráv


Dort pro prezidenta na žerdi ostudy Dort pro prezidenta na žerdi ostudy 29.6.2011, rubrika: Akce a soutěže Avšak do realizace záměru se vloudila chybička a při této příležitosti bohužel nemalá. Bezesporu hezký dort, se zdařilými ozdobnými komponenty, se vyznačoval jedním výrazným faux pas v poloze umístěné státní vlajky. více...


Perník už mnohé pamatuje Perník už mnohé pamatuje 16.6.2011, rubrika: Perník Při zadělávání perníkového těsta se dbá na to, aby čerstvě zadělané těsto vzhledem k jeho teplotě, nebylo příliš tuhé, protože teprve po vychladnutí těsto náležitě ztuhne.
Těsto má před zpracováním ležet několik dnů v chladné místnostnosti. více...


Jak vyrobil nejlépe indiánka Jak vyrobil nejlépe indiánka 27.5.2011, rubrika: Recepty Bílkový krém připravený s cukerným rozvarem je rozhodně stabilnější, než pouze bílkový sníh. Navíc cukrový rozvar se připravuje proto, že bílky jsou schopné při šlehání pojmout a rozpustit pouze určité množství cukru. více...


Jak se vyznat v cukrech 24.5.2011, rubrika: Suroviny V obchodech nalezneme mnoho cukrů tmavé barvy. Kvůli tomu si mnoho spotřebitelů myslí, že všechny jsou stejné a zaměňují třeba hnědý a třtinový cukr. Jak si dále ukážeme, není to totéž, neboť se liší od sebe navzájem stejně jako od bílého cukru. více...


Trend letošního léta: zmrzlina „light“ Trend letošního léta: zmrzlina „light“ 22.5.2011, rubrika: Cukrařina Pokud přemýšlíte, jak si v letošní letní sezoně získat zákazníky něčím novým, mohla by vás zaujmout zmrzlina „light“. Jedná se o italskou odpověď na zvyšující se požadavky zdravého životního stylu a nízkokalorické stravy. více...


Poleva na větrníky Poleva na větrníky 18.5.2011, rubrika: Cukrařina Já používám polevu připravenou z mletého cukru, bílku a karamelového kuléru, což je troška cukru upáleného na co nejtmavší karamel, skoro spálený, a zalitá troškou vody. Ta voda se povaří, zabarví skoro do černa. více...


Sladká tajemství Sladká tajemství 17.5.2011, rubrika: Cukrařina Dvě skořápky z těsta a mezi nimi krém, to je kombinace typická nejen pro český větrník, ale i pro francouzské zákusky profiteroles. Právě z nich se podle některých českých cukrářů vyvinuly naše větrníky. více...


Dortové dekorace 16.5.2011, rubrika: Cukrařina Pokud se dekorace ztrácí v maličkostech nebo v jednotlivostech, které nejsou sladěny s celkem a s nutnou cenovou hodnotou, nastává nám mezera v kalkulaci, buďto tím, že dochází ke zdražení dekorace. více...


Kam se u nás poděl cukrářský veletrh v Rimini? Kam se u nás poděl cukrářský veletrh v Rimini? 13.5.2011, rubrika: Akce a soutěže Cukrářské umění a veletržní krize jsou dvě položky, které mohou mít vzájemnou působnost. Obdrželi jsme od vás několik dotazů, proč již nepřinášíme reportážní zpravodajství z největšího cukrářského veletrhu světa SIGEP v Rimini? více...


Zaměřte prodej na zmrzlinu Zaměřte prodej na zmrzlinu 12.5.2011, rubrika: Cukrařina Optimální prodejní teplota se pohybuje od -15 do -12 °C, přesná hodnota však záleží na receptuře zmrzliny. Jinou teplotu vyžaduje tzv. vodová, jinou smetanová zmrzlina. K výrobě zmrzliny je kromě kvalitního stroje třeba další drobné vybavení. více...



<< předchozí   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50
 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60
 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70
 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80
 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90
 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100
 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110
 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120
 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130
 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140
 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150
 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160
 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170
 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180
 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190
 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200
 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210
 211 212 213 214 215 216     
další >>

Dnes je středa 12. prosince 2018
svátek slaví Simona, zítra Lucie

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2018 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.