Cukrář.cz

Reklama



Tipy a triky


Moudré rady - chyby při tvorbě perníku / – 2.  Moudré rady - chyby při tvorbě perníku / – 2. 1.5.2014, rubrika: Tipy a triky Odlupování máčecí hmoty, zejména čokoládové, u některých druhů perníku je často velmi nemilý jev. V první řadě se musíme postarat o to, aby byl perník před polevou čistý. Lze doporučit potahování ve stavu ještě měkkého perníku.
více...


   Moudré rady - chyby při tvorbě perníku / – 1.   Moudré rady - chyby při tvorbě perníku / – 1. 24.4.2014, rubrika: Tipy a triky Dlouhé stání perníku na plechu před pečením, mívá příčinu ve vzniku puchýřů, protože výrobek schne a vytváří se kůra. To samé platí při nadměrném množství přidávaných odpadků těsta. více...


Tematický videomapping znovu na festivalu VZÁŘÍ! Tematický videomapping znovu na festivalu VZÁŘÍ! 10.9.2013, rubrika: Tipy a triky Animátoři zde budou soutěžit ve speciálních projekcích na historické domy a fasády tak ožijí neotřelými nápady spojenými jak se vzděláváním a věděním, tak třeba i se sladkým potěšením.
více...


Kypření těsta Kypření těsta 25.1.2013, rubrika: Tipy a triky Této pórovitosti v kypření se napomáhá různými přípravky např. sněhem, kvasnicemi, pečivovými prášky, alkoholem (který se při smažení těsta - koblih apod. vypařuje a unikáním těsto zvedá.

více...


Cukrářské míry a váhy Cukrářské míry a váhy 31.8.2012, rubrika: Tipy a triky Velice praktickými odměrkami jsou tak zvané zmrzlinové kleště. Tento název je ale do jisté míry zavádějící, protože se tím pádem mnoho lidí domnívá, že těmito odměrkami lze měřit jedině zmrzlinu. více...


Cukrářská moudra Cukrářská moudra 20.1.2012, rubrika: Tipy a triky Nezávisí vše na receptu, nýbrž na zpracování hmoty. Žloutky se nemusí vždy míchat, případně málo asi z 5 dkg cukru. Ostatní cukr se musí dát do bílku a je vhodné jej přidat do šlehání hned od počátku.
více...


Tajemství zákaznické přízně Tajemství zákaznické přízně 11.1.2012, rubrika: Tipy a triky Je lepší pozdravit dvakrát neznámého nežli nepozdravit jednou svého zákazníka na ulici. Zdravte i ty, kteří k vám přijdou třeba jen jednou za rok. Stejně tak by měli zdravit zákazníka i zaměstnanci z výroby. více...


Problematika pudinkového krému Problematika pudinkového krému 18.8.2010, rubrika: Tipy a triky Slabou vrstvou tohoto krému potřete povrch dortu před potahováním marcipánem či hmotou K2. Krém by měl zajistit aby potahová hmota nevlhla působením vlhkosti krému v dortu.
Můžete použít i krém připravený z bílé čokoládové polevy.
více...


Konec českého chleba 14.5.2010, rubrika: Tipy a triky Vlahá střída českého chleba vonící po žitném kvásku a zvonivá kaštanová kůrka bývala pro mnoho emigrantů jednou z nejhmatatelnějších podob stesku po domově. Z Česka totiž tradiční kváskový chléb za posledních dvacet let téměř zmizel. více...


Dort a jeho fotografování 1.2.2010, rubrika: Tipy a triky V mnohých cukrárnách se dokáže vyrobit krásný dort. Jeho propagace prostřednictvím fotografie pak slouží jako ukázka schopnosti a zároveň reklama toho, co je možné si u firmy pořídit. Špatně nafocený exponát dokáže cukrářský výrobek hodně poškodit. více...



<< předchozí   1 2 3 4 5 6 7 8      další >>

Dnes je sobota 29. dubna 2017
svátek slaví Robert, zítra Blahoslav

Top 5 měsíce

Reklama

Tipy na recept

Reklama

(c) 2001-2017 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.