Cukrář.cz

Reklama



Hygiena


Palmový olej a legislativní zákulisí Palmový olej a legislativní zákulisí 9.3.2016, rubrika: Hygiena Legislativa, která přikazuje uvádět palmový olej na etiketách, je relativně nová - povinnost platí od ledna 2015. Často i samotní výrobci mají zastaralé databáze se složením svých výrobků. více...


Pojištěná salmonela 2.9.2013, rubrika: Hygiena Může stát, že narazíte na dítě, jehož rodiče budou chtít kvůli natrhlému svetru vaši jídelnu žalovat. Anebo podá hromadnou žalobu více rodičů dětí nakažených salmonelou. Co pak?
více...


Lze na salmonelu uzavřít pojištění? Lze na salmonelu uzavřít pojištění? 25.2.2013, rubrika: Hygiena Při zachování všech hygienických a jiných pravidel by rozhodně k nákaze strávníků salmonelózou nemělo dojít. Ale co kdyby? Co kdyby i vaše jprovozovna musela řešit problém salmonelózy nebo jiného onemocnění z pokrmů? více...


Metylalkohol aneb koňská opera Metylalkohol aneb koňská opera 20.12.2012, rubrika: Hygiena Nejinak tomu bylo a je v případě metylalkoholu. Věc, o které si cvrlikajli už dávno vrabci na střeše, není nijakým nóvem. Celá alkoholová aféra nevznikla před několika zmíněnými týdny, ale pěkně kvasila celou novou tzv. demokratickou dobou. více...


Pojem „rozmrazeno“ a „ze zmrazeného polotovaru“ u cukrářských výrobků Pojem „rozmrazeno“ a „ze zmrazeného polotovaru“ u cukrářských výrobků 22.11.2012, rubrika: Hygiena Takže pokud např. listová trubička byla upečena ze zmraženého listového těsta, již by měla mít označení vyrobeno „ze zmrazeného polotovaru“ a neměla by být na trh uváděna jako „čerstvá“. více...


Pozor na označení výrobků / -3. Pozor na označení výrobků / -3. 21.11.2012, rubrika: Hygiena cukrářskými výrobky, jejichž základem jsou pekařské výrobky, které jsou dohotoveny pomocí náplní, polev, ozdob a kusového ovoce, nebo též výrobky, jejichž základem je pevná hmota vytvořená pomocí želírovacích látek bez pečení... více...


Pozor na označování výrobků / -2. Pozor na označování výrobků / -2. 20.11.2012, rubrika: Hygiena Jemné pečivo lze označit dále slovy vyjadřujícími recepturní nebo technologické zpracování, jako je "z listového těsta", "z kynutého listového těsta", "smažené", "z taženého těsta", "z litých hmot", "ze šlehaných hmot", "ze třených hmot"... více...


Proč my Češi tolik chlastáme? Proč my Češi tolik chlastáme? 14.9.2012, rubrika: Hygiena O kouření byla už řeč a fabriky kuřáků hulí dál o stošest. Ví se o aidsu, ale souloží se rizikově dál jen to mlaská. Máme metanolový problém a chlastá se dál. Je potřeba vědět jednu věc. A to, že na opití se nepodílí alkohol, ale člověk! více...


Droždí má svá specifika Droždí má svá specifika 25.6.2012, rubrika: Hygiena Koláče jako malované, usmažené koblihy či povidlové knedlíčky lehké jaké peří? Všechny tyhle kulinářské skvosty by se ale neobešly bez nevzhledné hmoty, která jim zajistí tu báječnou vláčnost a kyprost. Řeč je o docela obyčejnýcch kvasnicích. více...


Špatné jídlo z Polska nejde zastavit. Češi už ale zpozorněli Špatné jídlo z Polska nejde zastavit. Češi už ale zpozorněli 16.5.2012, rubrika: Hygiena Polská strana se do žádných radikálních kroků nehrne a problémy, které má Česko s polskými potravinami, jako by severní sousedy nijak zvlášť netrápily. A tak už se třetí měsíc jedná v podstatě bez výsledku. více...



<< předchozí   1 2 3 4 5 6      další >>

Dnes je čtvrtek 14. prosince 2017
svátek slaví Lýdie, zítra Radana a Radan

Top 5 měsíce

Reklama

Tipy na recept

Reklama

(c) 2001-2017 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.