Cukrář.cz

Reklama



Suroviny


Potahová hmota K2 Potahová hmota K2 29.3.2016, rubrika: Suroviny Hmotu K2 dáte do koltíku malého šlehače (je zapotřebí silnější než ruční) a pomocí protínačky na pomalý chod začnete míchat a postupně přiléváte po malých množstvích horkou vodu, až vznikne mnota, která se dá stříkat pomocí trezírovacího sáčku. více...


Cukrařina a ovoce Cukrařina a ovoce 23.2.2014, rubrika: Suroviny Tímto způsobem můžeme připravit i míchané ovoce, např. višně bobulky rybízu, angrešt, maliny a jahody. Toto ovoce vaříme postupně ne najednou a podle druhu, aby se nám jemnější ovoce nerozvařilo. více...


Co všechno obsahuje vejce? Co všechno obsahuje vejce? 11.2.2014, rubrika: Suroviny Jistě je zajímavé, že složení vajec lze podstatně ovlivňovat skladbou potravy nosnic. Například se dá zvýšit obsah nenasycených n-3 mastných kyselin a tato vejce se pak prodávají pod označením „ vejce omega“.
více...


Vanilka Vanilka 22.1.2014, rubrika: Suroviny Používáme ji v potravinářském průmyslu při přípravě sladkých pokrmů, pochutin (zmrzlina, čokoláda), pudinků a alkoholických i nealkoholických nápojů (Pepsi- Cola, Coca-Cola). Můžeme ji ovšem najít i v parfémech a voňavkách.
více...


Fruktóza a pečení Fruktóza a pečení 28.11.2013, rubrika: Suroviny Fruktóza je přírodní monosacharid běžně se vyskytující ve zralém a různém množství a proto je označována jako ovocný cukr. Má přibližně o 20 % vyšší sladivost než cukr řepný. více...


CESK a.s. v čokoládovém vábení CESK a.s. v čokoládovém vábení 16.11.2013, rubrika: Suroviny Společnost CESK a.s. v rozmanité řadě prezentací své obchodní - a rovněž servisní - nabídky představila veřejnosti temperovací zařízení pro výrobu čokolády v typovém označení SELMI ONE.
více...


Finty s celozrnným pečivem Finty s celozrnným pečivem 25.10.2013, rubrika: Suroviny Matoucí totiž může být skutečnost, že se bílá mouka někdy obarvuje (například karamelem), a z ní vyrobené pečivo je tudíž tmavé, nikoliv ovšem celozrnné.
více...


Slovíčko o agaru Slovíčko o agaru 11.10.2013, rubrika: Suroviny Tyto infusorie, jakmile se dostanou do žaludku, vstřebávají všechny kyseliny tam obsažené a pohlcují v těle všechny cizopasné organizmy, nejrůznější bacily a mikroby a vylučují je v kvapném postupu střevy z těla ven. více...


Jaký tuk je vhodné použít Jaký tuk je vhodné použít 29.4.2013, rubrika: Suroviny Co se týká tuku do krémů, nejchutnější dle mého názoru je máslo, dnes se ale kvůli ceně stále častěji používá margarín nebo zde jsou levnější varianty tuků máslového typu.
více...


Čokoládové polevy / -1. Čokoládové polevy / -1. 24.3.2013, rubrika: Suroviny Čokoládové polevy bývají aplikovány do různých ozdob - zředěné kakaovým máslem a vytemperované s použitím drobných šablon, kornoutkem, případně jejich tvar dovoluje použití přímo ke zdobení cukrářských výrobků. více...



<< předchozí   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 11 12     
další >>

Dnes je pátek 20. října 2017
svátek slaví Vendelín, zítra Brigita

Top 5 měsíce

Reklama

Tipy na recept

Reklama

(c) 2001-2017 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.