Reklama |
Cukrařina a ovoceOvoce patří v lidské výživě k důležitým složkám zdravé výživy, protože obsahuje velké množství minerálních látek, vitamínů, organických kyselin a dalších látek, které našemu zdraví velice prospívají. Ovoce ovšem patří většinou k potravinám, které se rychle kazí a tím se snažíme prodloužit jejich trvanlivost konzervací. Některé způsoby konzervace příliš nemění biologickou hodnotu ovoce, např. zmrazování, ale bohužel v cukrářské výrobě velice často měníme živící hodnotu ovoce na hodnotu sytící tím, že ho proslazujeme. Mezi konzervační metody též patří kandování ovoce, což je postupné proslazování upraveného ovoce stále koncentrovanějšími cukernými roztoky. Získá se polotuhý výrobek s nejméně 70 % cukerné sušiny. Na povrchu mívá ovoce vrstvu cukerných krystalků.
Příbuzné články...
29.3.2016 Potahová hmota K211.2.2014 Co všechno obsahuje vejce? 22.1.2014 Vanilka 28.11.2013 Fruktóza a pečení 16.11.2013 CESK a.s. v čokoládovém vábení [další příbuzné články] |
Dnes je čtvrtek 5. prosince 2019
svátek slaví Jitka, zítra Mikuláš Top 5 měsíceReklama![]() ReklamaReklama |