Cukrář.cz

Reklama



Cukrařina


Dortové jedlé obrázky Dortové jedlé obrázky 22.8.2015, rubrika: Cukrařina Vlastně úplně na počátku toho všeho byl Walt Disney se svými kreslenými filmy a figurkami, které získaly takovou popularitu a oblibu, že jejich komerční využití muselo přijít. Na ně navázali cukráři a nejen ti. více...


Jak vznikla skrze kočku zmrzlina Jak vznikla skrze kočku zmrzlina 22.4.2014, rubrika: Cukrařina Pomocník Guisepe aby nebylo poznat co se stalo, zamíchal sůl do ledu. Sůl do grenadiny naštěstí nenapadala. Vzal vařečku a chtěl grenadinu zamíchat, ale ta k jeho zjištění ztratila svou vláčnost a byla nečekaně tuhá. více...


Pařížská šlehačka a krém Pařížská šlehačka a krém 17.3.2014, rubrika: Cukrařina - technologický postup - smetanu, cukr a ztužený tuk přivedeme opět v hrnci k varu, odstavíme a zamícháme čokoládovou polevu ( tabulkovou rozlámeme na menší kousky ) a prosátý kakový prášek. více...


Čokoládová pralinka Čokoládová pralinka 3.12.2013, rubrika: Cukrařina „Do krémů a náplní pralinek, jejichž výrobcem je společnost Belcolade se 64procentním obsahem kakaa, přidávám olivy i speciální octy, sýr, koření i alkohol, také ústřice. více...


Mačokoláda od Mixitu Mačokoláda od Mixitu 14.11.2013, rubrika: Cukrařina Vzhled ale není zdaleka všechno. Mačokoláda díky tomu nejzelenějšímu z japonských zelených čajů chutná exoticky a její chuť je snad ještě návykovější a podmanivější než u klasické čokoládové čokolády. více...


Cukrářský um po italsku Cukrářský um po italsku 8.11.2013, rubrika: Cukrařina U cukrářského umu lze využít velmi ošidného a zákeřně nebezpečného, ale mnohdy ovlivňujícího lidského smyslu, který se nazývá chuť. A je navíc levnější. Ukázka je z tvorby mladých italských cukrářů. více...


Ozdobné dortové dekorace Ozdobné dortové dekorace 21.10.2013, rubrika: Cukrařina Dekorace dotváří dort. Od jeho estetického vybavení závisí jeho prodejnost a určuje i cenu výrobku. Ten kdo poznal výhodnost těchto šablon, určitě tohoto pomocníka ve své dílně nepostrádá.

více...


Malé cukrářské postřehy velkého významu Malé cukrářské postřehy velkého významu 20.9.2013, rubrika: Cukrařina Ocet má tu vlastnost, že při pečení máslového listového těsta napomáhá trhat (listovat). Kdyby se však dalo octa do těsta mnoho, pak by se trubičky na kremrole úplně roztrhaly. Proto se smí přidávat octa do těsta velice málo, aby se zboží nekazilo. více...


Cupcakové šílenství zachvacuje celý svět Cupcakové šílenství zachvacuje celý svět 18.9.2013, rubrika: Cukrařina Zatímco vanilkové a čokoládové cupcaky zůstávají nestárnoucí klasikou, kterou musí ovládnout každý začínající cukrář, dnešní moderní cupcaky už mají mnohem proměnlivější recepturu. více...


Pivní zmrzliny Pivní zmrzliny 11.7.2013, rubrika: Cukrařina Pečlivě vybrali tři druhy piv, která mají dlouhodobě velký úspěch a použili je méně tradičním způsobem - jako základ pivních zmrzlin. V nabídce se tak objevil netradiční osvěžující zmrzlinový dezert kombinující chutě výběrových piv z minipivovarů.
více...



<< předchozí   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
 21 22 23 24 25     
další >>

Dnes je sobota 29. dubna 2017
svátek slaví Robert, zítra Blahoslav

Top 5 měsíce

Reklama

Tipy na recept

Reklama

(c) 2001-2017 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.