Cukrář.cz

Reklama



Cukrařina


Psychický efekt s názvem čokoláda Psychický efekt s názvem čokoláda 24.9.2012, rubrika: Cukrařina Většina lidí dobře zná příjemný pocit spojený s konzumací čokolády. Tento efekt se již dlouho snaží objasnit řada vědců. Čokoláda si však své tajemství pečlivě schovává za kombinaci více než 300 dosud z ní izolovaných chemických sloučenin.
více...


Citronové sušenky Citronové sušenky 13.9.2012, rubrika: Cukrařina Tyto sušenky se narodily pro milovníky citrónové chuti, možná lépe řečeno citrusové chuti, protože namísto citrónu můžeme použít také pomeranč nebo limetku. Jsou svěží a osvěžující.

více...


Croissanty rodáka z Vimperka miluje i Jamie Oliver Croissanty rodáka z Vimperka miluje i Jamie Oliver 29.8.2012, rubrika: Cukrařina "Používáme belgickou čokoládu, francouzskou mouku, irské máslo, ale třeba i český mák. Všechno se dělá ručně, a to i naše výtečné croissanty, které prokládáme máslem," vypočítává Jan Hanžl mladší. více...


Kopečková nebo točená - souboj ledových titánů Kopečková nebo točená - souboj ledových titánů 22.8.2012, rubrika: Cukrařina Výhodou dražší kopečkové zmrzliny je ovšem možnost vyrobit téměř jakoukoliv příchuť a to včetně druhů s kousky čokolády, ovoce nebo ořechů, což je u točené zmrzliny nemožné. více...


Smetanové bonbóny Smetanové bonbóny 20.8.2012, rubrika: Cukrařina Základem pro vlastní výrobu čokoládových bonbonů bývá často ganache (čti ganáš). Jedná se o směs smetany a čokolády, kdy vzájemný poměr obou surovin mívá různé složení a řídí se účelem jeho použití. více...


Dortové těsto Dortové těsto 17.8.2012, rubrika: Cukrařina Máslo utřeme (ušleháme ručním šlehačem) do pěny, přidáme cukr s kakaem , žloutky a citrónovou šťávu nebo rum a dále třeme, pak vmícháme mouku s práškem do pečiva a sníh z bílků.
více...


Jak tvoří cukrářští umělci Jak tvoří cukrářští umělci 10.8.2012, rubrika: Cukrařina Klání s cílem zjištění své vlastní formy, hodnot soupeřů a též i způsobu rozhodování hodnotících komisařů, z nichž mnozí z přítomných budou i též olympijskými arbitry v podzimním Erfurtu.
více...


Hořické trubičky a jejich původ Hořické trubičky a jejich původ 6.8.2012, rubrika: Cukrařina Na přípravě těsta, potřebného k výrobě těchto trubiček záleží nejvíce. Recepty jsou různé. Do některých se přidává trochu medu nebo cukrového syrobu. Těchto přísad se však nesmí dávat příliš mnoho, protože trubičky potom vlhnou a nejsou chutné. více...


Každá zmrzlina může být z chemie i z ovoce a mléka Každá zmrzlina může být z chemie i z ovoce a mléka 20.7.2012, rubrika: Cukrařina V Polsku jsou kvalitní i nekvalitní potraviny. Některé noviny píšou, že polská zmrzlina je jen z chemie. Může být z chemie, ale i z ovoce a mléka. Stejně tak může být z chemie i z ovoce a mléka německá zmrzlina.
více...


Cukrářské praktické rady Cukrářské praktické rady 27.6.2012, rubrika: Cukrařina Ocet má tu vlastnost, že při pečení máslového listového těsta způsobuje trhání. Kdyby se však dalo octa do těsta mnoho, pak by se trubičky na kremrole úplně roztrhaly. Proto se smí přidávat octa do těsta velice málo, aby se zboží nekazilo. více...



<< předchozí   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
 21 22 23 24 25     
další >>

Dnes je úterý 19. listopadu 2019
svátek slaví Alžběta, zítra Nikola

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2019 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.