Cukrář.cz

Reklama



Cukrařina


Proč potřebujeme čokoládu ? 14.5.2002, rubrika: Cukrařina Otázka by mohla též znít, zda existuje sladký hřích. Zeptáme-li se návštěvníků cukráren, obdržená odpověď je zcela nasnadě. Téma článku má však vážnější podtón, zaznívající v naší psychice.
více...


Původ dortů 13.5.2002, rubrika: Cukrařina Původ cukrářských dortů je velmi starý. Jejich vznik se datuje již ve středověku. Dnes máme mnoho rozličných dortů, o jejichž původu nejsou dochovány žádné písemné ani ústní zporávy. více...


Zkouška nepatrně nakyslé smetany 6.5.2002, rubrika: Cukrařina Mnohý cukrář zajisté přišel do rozpaků, když mu zkyslo větší množství smetany a nedalo se přesně zjistit, zda smetana již byla nakyslá když ji obdržel od dodavatele. více...


Původ dortů 11.4.2002, rubrika: Cukrařina Původ cukrářských dortů je velmi starý. Jejich vznik se datuje již ve středověku. Dnes máme mnoho rozličných dortů, o jejichž původu nejsou dochovány žádné písemné ani ústní zporávy. více...


Český rekord v délce piškotové rolády s tukovým kávovým krémem. 19.3.2002, rubrika: Recepty Piškotová roláda byla připravována ve spolupráci s DELTA pekárnou Kladno, firmou FIALA, firmou UNILEVER ČR s.r.o., která dodala tuk HERA, a firmou FRANTIŠEK BUCHAL. více...


Máslové listové těsto a jeho vynálezce 26.2.2002, rubrika: Osobnosti Máslové listové těsto vzniklo vlastně náhodou. Vynalezl jej cukrář Glaudo Gelée v r. 1600 v Chateau de Chamague ve Francii, který pocházel z chudé rodiny. více...


Pálená hmota a její vady - laboratorní cvičení 18.1.2002, rubrika: Tipy a triky Pálená hmota je jedna z nejčastěji používaných hmot v našich cukrárnách. Má výhodu v tom, že se při výrobě nepoužívá cukr, tedy se může používat pro výrobky dia, eventuálně k slanému pohoštění.
více...


Domací zdobené bonbóny 10.1.2002, rubrika: Cukrařina Zhotovování zdobených bonbonů zákusků petit fours je, jak jsme nedávno viděli na Mistrovství světa cukrářů v Brně, náročná mistrovská práce. více...


Podlaha v cukrárně 1.1.2002, rubrika: Cukrařina Všechno souvisí se vším a tak i podlaha v odbytovém prostoru a v zázemí cukrárny ovlivňuje naše podnikání. V dobrémnebo ve zlém - podle toho, zda jsme při její realizaci vzali do úvahy všechna důležitá hlediska. více...


Vztah obsahu a kvality lepku v pšeničné mouce a pevná tuková těsta 1.1.2002, rubrika: Cukrařina Většina mlýnů, kde se zpracovává pšenice na pšeničnou mouku, uvádí na certifikátu nejen obsah látek, ale i obsah lepku a jeho kvalitu. více...



<< předchozí   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
 21 22 23 24 25     
další >>

Dnes je čtvrtek 19. září 2019
svátek slaví Zita, zítra Oleg

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2019 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.