Cukrář.cz

Reklama



Český rekord v délce piškotové rolády s tukovým kávovým krémem.

19.03.2002 | Autor: Pavlína Berzsiová | Formát pro tisk | Zaslat mailem | Do oblíbených
fiogf49gjkf0d

Piškotová roláda byla připravována ve spolupráci s DELTA pekárnou Kladno, firmou FIALA, firmou UNILEVER ČR s.r.o., která dodala tuk HERA, a firmou FRANTIŠEK BUCHAL. Základní suroviny byly od kladenské firmy DELTA, ve které se též upekly korpusy a následně sesadily kávovým tukovým krémem. Roládu vyráběl tým AKC ČR.
Pečení a sesazování korpusů trvalo 10 hodin. Upekli jsme 120 kusů plátů o rozměru 50x60 cm. Na sesazení tohoto množství korpusů jsme spotřebovali 80 kg krému.
Vlastní prezentace rolády proběhla 16. 2. 2002 při příležitosti soutěže „KUCHAŘ ROKU 2001-2002“ v karlovarském Grand Hotelu Pupp. Roláda byla dohotovena před veřejností a ozdobena kokosem, marcipánovými růžičkami od firmy FRANTIŠEK BUCHAL - dekorační ozdoby z cukru, a logy dalších sponzorů. Ty to finální úpravy trvaly 4 hodiny.

Ve 14.00 hodin roládu slavnostně nakrojil primátor Karlových Varů. Dále se porcovala pro širokou veřejnost. Část rolády jsme předali dětem z S O S Vesničky Doubí a Dětskému domovu rodinného typu DUHA. Dobrovolný finanční výtěžek který jsme získali za prezentaci rolády byl také předán těmto dětem.
Tímto ojedinělým výrobkem se chceme pokusit o zápis do Guinessovy knihy rekordů. Proto také všemu přihlížel zástupce agentury „DOBRÝ DEN“. Tato agentura ověřuje platnost rekordů.
Po finálním změření byla zapsaná délka 50 metrů a 10 centimetrů. O tento ojedinělý cukrářský výrobek byl mezi veřejností velký zájem. Svědčí o tom i ta skutečnost že roláda byla rozkrájena a zkonzumována během 2 hodin.


Na výrobě se podílel tým AKC ČR ve složení
- František Buchal
- Jarmila Buchalová
- Vladimír Krofta
- Silva Sulanská
- Jitka Divišová
- Zbyněk Špaček
- Tomáš Krofta
- Pavlína Berzsiová
- Jiří Král


Piškotová roláda s kávovým tukovým krémem a kokosem

KORPUS :
500 ks vejce čerstvá
20 kg cukr krupice
20 kg mouka hladká
10 kg Bisquick – BRAUN


NÁPLŇ :

50 kg základní vanilkový krém
35 kg Hera
3 kg Kávová pasta – BRAUN


DOHOTOVENÍ :

8 kg kokos
400 ks marcipánové růžičky firma FRANTIŠEK BUCHAL
dekorační ozdoby z cukru
čokoládové dekory FIALA
loga HERA
loga DELTA


Dnes je čtvrtek čtvrtek 28. března 2024
svátek slaví Soňa, zítra Taťána

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.