Cukrář.cz

Reklama



Vánoce - Banánky se švestkovou náplní a skořicí

20.12.2019 | Autor: Dr. Oetker | Formát pro tisk | Zaslat mailem | Do oblíbených

Přísady

na recept Banánky se švestkovou náplní a skořicí

Ještě potřebujeme:

  plech na pečení (30 x 40 cm)
  elektrický ruční šlehač
  cukrářský sáček s hladkou trubičkou (Ø asi 7 mm)

Na odpalované těsto:

125 ml voda
50 g máslo nebo margarínu
80 g hladká mouka
špetka sůl
2 ks vejce

Na posypání:

2 PL cukr
2 PL mandle jehliček

Na náplň:

385 g kompot švestkový (po odkapání)
200 ml šťáva z kompotu
30 g cukr
1 balíček Skořicový cukr Dr. Oetker
1 balíček Dort-želé červené Dr. Oetker
200 ml smetana ke šlehání 33%
1 balíček Smeta-fix Dr. Oetker

příprava

1 . Na přípravu těsta v kastrůlku svaříme vodu s máslem nebo margarínem. Přidáme mouku se solí a vařečkou vymícháme na hladké těsto, které se nelepí na okraj kastrůlku. Těsto vložíme do mísy. Přidáme vejce a elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni vyšleháme dohladka. Těsto naplníme do cukrářského sáčku a na plech vyložený papírem na pečení nastříkáme asi 8 cm dlouhé banánky.
2. Posypeme cukrem a mandlemi. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 200 °C
Horkovzdušná trouba: 180 °C

Doba pečení: O nás 20 Minuty

3. Banánky ještě teplé podélně rozřízneme a necháme vychladnout.
4. Na přípravu necháme švestky na sítku odkapat a šťávu přitom zachytíme. Švestky nakrájíme na menší kousky.
5. V kastrůlku smícháme šťávu s cukrem, skořicovým cukrem a dort-želé a asi 1 minutu vše povaříme. Odstavíme, přidáme švestky a necháme vychladnout. Smetanu se Smeta-fixem vyšleháme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dotuha.
6. Na spodní díl banánků naneseme náplň, šlehačku a přiklopíme. Banánky uložíme do chladničky a necháme ztuhnout.

zdroj: Dr. Oetker


Dnes je sobota 6. června 2020
svátek slaví Norbert, zítra Iveta a Slavoj

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2020 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.