Cukrář.cz

Reklama



Zakladní cheesecake - New York style

27.7.2020 | Autor: Tomáš Sedláček | Formát pro tisk | Zaslat mailem | Do oblíbených

 

http://www.cukrar.cz/pictures/a-4OH57QEZ85-small.jpg

krusta:
1 hrnicek nadrcenych grahamovych krekru/susenek
3 pol. lzice cukru - krupice
3 pol. lzice rozpusteneho masla

náplň:
1100 gr. cream cheese*
1 hrnicek /150 gr/ cukr- moučka
3 pol. lžíce hladké mouky
vanilkový extrakt
3 vejce
kelímek zakysané smetany

Postup
Smíchejte ingredience na krustu a rovnomerně vtlačte do nízké kulaté koláčové formy /pr. 23cm/
Upečte při 170 °C deset minut.
Cream cheese, cukr, mouku a extrakt smíchejte do hladka, postupně přidávejte jedno po druhém vejce, stále míchejte /pomalu v mixeru/, nakonec přimíchejte zak. smetanu.
Nalijte směs na upečenou krustu, pečte na 150 - 170 °C asi hodinu a 10 minut až střed bude skoro tuhý.
Uvolněte okraj nožem, nechte vychladnout, přemístěte na minimálně 4 hodiny do chladničky, nejlépe přes noc.
Při podávání ozdobte lesními plody.

*v ČR asi nejpodobnější sýr Lučina

Existuje nejméně 60 druhů cheesecake, de facto se do směsi/náplně přimíchávají různé suroviny. Zkuste Amareto, pečené mleté ořechy, Bailey's apod.


Dnes je úterý 29. září 2020
svátek slaví Michal, zítra Jeroným

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2020 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.