Článek ze serveru Cukrář.cz (www.cukrar.cz)


Všechna práva vyhrazena (c) 2001 Větrník, s.r.o.
Upozornění: Doslovné ani částečně přebírání tohoto materiálu není povoleno bez předchozího písemného svolení spol. Větrník, s.r.o.
Takto vytištěná stránka není dokladem shody vytištěného textu se skutečným článkem a jako taková nemůže ani být použita.


Zakladní cheesecake - New York style

Autor: Tomáš Sedláček
Datum vydání: 27.7.2020
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=3639

Cream cheese, cukr, mouku a extrakt smíchejte do hladka, postupně přidávejte jedno po druhém vejce, stále míchejte /pomalu v mixeru/, nakonec přimíchejte zak. smetanu.
Nalijte směs na upečenou krustu.

 

http://www.cukrar.cz/pictures/a-4OH57QEZ85-small.jpg

krusta:
1 hrnicek nadrcenych grahamovych krekru/susenek
3 pol. lzice cukru - krupice
3 pol. lzice rozpusteneho masla

náplň:
1100 gr. cream cheese*
1 hrnicek /150 gr/ cukr- moučka
3 pol. lžíce hladké mouky
vanilkový extrakt
3 vejce
kelímek zakysané smetany

Postup
Smíchejte ingredience na krustu a rovnomerně vtlačte do nízké kulaté koláčové formy /pr. 23cm/
Upečte při 170 °C deset minut.
Cream cheese, cukr, mouku a extrakt smíchejte do hladka, postupně přidávejte jedno po druhém vejce, stále míchejte /pomalu v mixeru/, nakonec přimíchejte zak. smetanu.
Nalijte směs na upečenou krustu, pečte na 150 - 170 °C asi hodinu a 10 minut až střed bude skoro tuhý.
Uvolněte okraj nožem, nechte vychladnout, přemístěte na minimálně 4 hodiny do chladničky, nejlépe přes noc.
Při podávání ozdobte lesními plody.

*v ČR asi nejpodobnější sýr Lučina

Existuje nejméně 60 druhů cheesecake, de facto se do směsi/náplně přimíchávají různé suroviny. Zkuste Amareto, pečené mleté ořechy, Bailey's apod.


Vytisknuto dne 30.3.2023 ze serveru
Cukrář.cz (www.cukrar.cz)
Konec článku