Cukrář.cz

Reklama



Káva


Začínejte až druhým šálkem Začínejte až druhým šálkem 25.11.2013, rubrika: Káva Autoři článku doporučují citlivě reagujícím a nemocným lidem přejít na kávu bez kofeinu, nebo rezignovat na pití kávy vůbec. "Nebo by snad náruživí ´kofeinisté´ měli začínat svůj den až druhou kávou?" více...


Koláč z kávy a mrkve Koláč z kávy a mrkve 20.5.2013, rubrika: Káva Příprava polevy: V míse smíchejte 2 šálky moučkového cukru s tvarohem, tuto směs pak vložte do mikrovlné trouby na 1 minutu. Tvaroh se tím zjemní a spojí se s cukrem. více...


NESCAFÉ POTVRZUJE ROLI HLAVNÍHO INOVÁTORA V KATEGORII KÁVY NESCAFÉ POTVRZUJE ROLI HLAVNÍHO INOVÁTORA V KATEGORII KÁVY 12.10.2011, rubrika: Káva Společnost Nestlé Česko uvádí na trh novou kávu NESCAFÉ GOLD. Receptura kávy je navíc vylepšená o intenzivnější aroma a silnější kávovou chuť a uspokojí potřeby i nejnáročnějších konzumentů kávy.
více...


Není káva jako káva 27.1.2011, rubrika: Káva Ačkoliv cappuccino patří mezi tradiční nápoje, také v jeho přípravě se často chybuje, a to způsobem vytváření mléčné pěny počínaje, množstvím kávy a teplotou mléka konče. Cappuccino samozřejmě opět vychází z tradičního espressa. více...


Příprava turecké kávy 11.1.2010, rubrika: Káva Turecká káva se připravuje v tzv. džezvě, což je nádoba kónusové vizáže. Do džezvy se nejprve nalije voda (pozor, nejprve voda!) teprve potom se vsype káva a voda se začne až nyní ohřívat. Ohřev provádíme do vystoupení kávového varu do výše. více...


Kouzlo kaváren stále žije 27.8.2009, rubrika: Káva V roce 1797 bylo ve Vídni a ve už třiaosmdesát kaváren. Kdo by si však myslel, že počátek kaváren je v tomto městě, zapomíná na jiné důležité obchodní a přístavní evropské metropole, v nichž začala kultura pití kávy ještě mnohem více...


Chuť ledové kávy 22.8.2009, rubrika: Káva Káva nebývá pouze šálek horkého nápoje pro společenské posezení či pro povzbuzení, však může být i příjemným chladivým osvěžením. Nápoj připravený z vychlazené kávy známe pod označením ledová káva, ice coffee nebo také jako kávu frappé. více...


Pojďme spolu na kafíčko - test vašich znalostí 28.5.2009, rubrika: Káva Nejvyšší teplotu, kterou snáší ústní sliznice je 75 °C. Při této teplotě se ale již vyskytují popáleniny, které se projevují zvláštním odumíravým pocitem na špičce jazyka. více...


Jak připravit kávu 20.4.2009, rubrika: Káva I když většina lidí dává při přípravě kávy přednost porcelánu nebo kameninovým konvicím, jsou starodávné emailové konvice zcela vhodné. Nádoba by se měla ohřát a přidána středně umletá káva s právě takovým množstvím horké vody, aby navlhčila usazeni. více...


Společnost Starbucks vstoupila do Česka 23.1.2008, rubrika: Káva Společnost Starbucks (nasdaq: SBUX) a její joint-venture partner AmRest otevřela v úterý 22. ledna 2008 svou první kavárnu v Praze. Kavárna se nachází přímo v centru hlavního města v budově Grömlingovského paláce na Malostranském náměstí. více...



<< předchozí   1 2 3 4      další >>

Dnes je úterý 27. června 2017
svátek slaví Ladislav, zítra Lubomír

Top 5 měsíce

Reklama

Tipy na recept

Reklama

(c) 2001-2017 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.