Cukrář.cz

Reklama



Vánoční štola s marcipánem

16.12.2019 | Autor: Dr. Oetker | Formát pro tisk | Zaslat mailem | Do oblíbených

Doba přípravy: asi 45 minut                                                                              
Doba pečení: asi 60 minut
Vystačí na: asi 16 porcí
 

Na těsto:
50 g rozinek
4 PL rumu
500 g hladké mouky
1 balíček Kypřicího prášku
amenem Dr.Oetker
150 g cukru
2 balíčky Finesse Citrónové kůry                                                  
Dr.Oetker
50 g vlašských ořechů
50 g mandlových plátků
100 g kandovaného ovoce
150 g změklého másla
nebo margarínu
250 g polotučného tvarohu
2 vejce
Na náplň:
1 balíček Marcipánu Dr.Oetker
50 g sušených brusinek
Na potření:
150 g změklého másla
150 g moučkového cukru
1 balíček Vanilínového cukru
Dr.Oetker


Ještě potřebujeme: plech na pečení (30 x 40 cm)

1. Na přípravu těsta namočíme rozinky do rumu. V míse smícháme mouku s kypřicím práškem, cukrem, kůrou, ořechy, mandlemi a kandovaným ovocem
a promícháme. Přidáme máslo nebo margarín, tvaroh a vejce a ručně vypracujeme dohladka. Těsto na pomoučené pracovní ploše pomocí válečku vyválíme na plát 30 x 35 cm.

2. Na přípravu náplně do marcipánu zapracujeme brusinky a vytvoříme váleček dlouhý 25 cm. Váleček naneseme do středu plátu a z obou stran těsto přehneme přes marcipán. Přeneseme na plech vyložený papírem na pečení a potřeme částí rozpuštěného másla. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
 

Elektrická trouba: 170 °C
Horkovzdušná trouba: 150 °C
Plynová trouba: stupeň 3
Doba pečení: asi 60 minut


3. Po upečení štolu ihned potřeme zbylým máslem a pocukrujeme moučkovým
cukrem smíchaným s vanilínovým cukrem. Necháme vychladnout.

zdroj: Dr. Oetker


Dnes je středa 26. února 2020
svátek slaví Dorota, zítra Alexandr

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2020 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.