�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


Vánoèní štola s marcipánem

Autor: Dr. Oetker
Datum vyd�n�: 16.12.2019
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=3577

Na pøípravu tìsta namoèíme rozinky do rumu. V míse smícháme mouku s kypøicím práškem, cukrem, kùrou, oøechy, mandlemi a kandovaným ovocem
a promícháme. Pøidáme máslo nebo margarín, tvaroh a vejce a ruènì vypracujeme dohladka.

Doba pøípravy: asi 45 minut                                                                              
Doba peèení: asi 60 minut
Vystaèí na: asi 16 porcí
 

Na tìsto:
50 g rozinek
4 PL rumu
500 g hladké mouky
1 balíèek Kypøicího prášku
amenem Dr.Oetker
150 g cukru
2 balíèky Finesse Citrónové kùry                                                  
Dr.Oetker
50 g vlašských oøechù
50 g mandlových plátkù
100 g kandovaného ovoce
150 g zmìklého másla
nebo margarínu
250 g polotuèného tvarohu
2 vejce
Na náplò:
1 balíèek Marcipánu Dr.Oetker
50 g sušených brusinek
Na potøení:
150 g zmìklého másla
150 g mouèkového cukru
1 balíèek Vanilínového cukru
Dr.Oetker


Ještì potøebujeme: plech na peèení (30 x 40 cm)

1. Na pøípravu tìsta namoèíme rozinky do rumu. V míse smícháme mouku s kypøicím práškem, cukrem, kùrou, oøechy, mandlemi a kandovaným ovocem
a promícháme. Pøidáme máslo nebo margarín, tvaroh a vejce a ruènì vypracujeme dohladka. Tìsto na pomouèené pracovní ploše pomocí váleèku vyválíme na plát 30 x 35 cm.

2. Na pøípravu náplnì do marcipánu zapracujeme brusinky a vytvoøíme váleèek dlouhý 25 cm. Váleèek naneseme do støedu plátu a z obou stran tìsto pøehneme pøes marcipán. Pøeneseme na plech vyložený papírem na peèení a potøeme èástí rozpuštìného másla. Vložíme do pøedehøáté trouby a peèeme.
 

Elektrická trouba: 170 °C
Horkovzdušná trouba: 150 °C
Plynová trouba: stupeò 3
Doba peèení: asi 60 minut


3. Po upeèení štolu ihned potøeme zbylým máslem a pocukrujeme mouèkovým
cukrem smíchaným s vanilínovým cukrem. Necháme vychladnout.

zdroj: Dr. Oetker


Vytisknuto dne 19.04.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku