�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


Èeský rekord v délce piškotové rolády s tukovým kávovým krémem.

Autor: Pavlína Berzsiová
Datum vyd�n�: 19.03.2002
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=239

Piškotová roláda byla pøipravována ve spolupráci s DELTA pekárnou Kladno, firmou FIALA, firmou UNILEVER ÈR s.r.o., která dodala tuk HERA, a firmou FRANTIŠEK BUCHAL.

fiogf49gjkf0d

Piškotová roláda byla pøipravována ve spolupráci s DELTA pekárnou Kladno, firmou FIALA, firmou UNILEVER ÈR s.r.o., která dodala tuk HERA, a firmou FRANTIŠEK BUCHAL. Základní suroviny byly od kladenské firmy DELTA, ve které se též upekly korpusy a následnì sesadily kávovým tukovým krémem. Roládu vyrábìl tým AKC ÈR.
Peèení a sesazování korpusù trvalo 10 hodin. Upekli jsme 120 kusù plátù o rozmìru 50x60 cm. Na sesazení tohoto množství korpusù jsme spotøebovali 80 kg krému.
Vlastní prezentace rolády probìhla 16. 2. 2002 pøi pøíležitosti soutìže „KUCHAØ ROKU 2001-2002“ v karlovarském Grand Hotelu Pupp. Roláda byla dohotovena pøed veøejností a ozdobena kokosem, marcipánovými rùžièkami od firmy FRANTIŠEK BUCHAL - dekoraèní ozdoby z cukru, a logy dalších sponzorù. Ty to finální úpravy trvaly 4 hodiny.

Ve 14.00 hodin roládu slavnostnì nakrojil primátor Karlových Varù. Dále se porcovala pro širokou veøejnost. Èást rolády jsme pøedali dìtem z S O S Vesnièky Doubí a Dìtskému domovu rodinného typu DUHA. Dobrovolný finanèní výtìžek který jsme získali za prezentaci rolády byl také pøedán tìmto dìtem.
Tímto ojedinìlým výrobkem se chceme pokusit o zápis do Guinessovy knihy rekordù. Proto také všemu pøihlížel zástupce agentury „DOBRÝ DEN“. Tato agentura ovìøuje platnost rekordù.
Po finálním zmìøení byla zapsaná délka 50 metrù a 10 centimetrù. O tento ojedinìlý cukráøský výrobek byl mezi veøejností velký zájem. Svìdèí o tom i ta skuteènost že roláda byla rozkrájena a zkonzumována bìhem 2 hodin.


Na výrobì se podílel tým AKC ÈR ve složení
- František Buchal
- Jarmila Buchalová
- Vladimír Krofta
- Silva Sulanská
- Jitka Divišová
- Zbynìk Špaèek
- Tomáš Krofta
- Pavlína Berzsiová
- Jiøí Král


Piškotová roláda s kávovým tukovým krémem a kokosem

KORPUS :
500 ks vejce èerstvá
20 kg cukr krupice
20 kg mouka hladká
10 kg Bisquick – BRAUN


NÁPLÒ :

50 kg základní vanilkový krém
35 kg Hera
3 kg Kávová pasta – BRAUN


DOHOTOVENÍ :

8 kg kokos
400 ks marcipánové rùžièky firma FRANTIŠEK BUCHAL
dekoraèní ozdoby z cukru
èokoládové dekory FIALA
loga HERA
loga DELTA


Vytisknuto dne 25.04.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku