Cukrář.cz

Reklama



Cukrařina


Čokoládový zákusek s tekutou náplní 29.04.2009, rubrika: Cukrařina Žloutky rozmícháme v samostatné míse. Rovněž tak promícháme mouku a cukr.
Do rozpuštěné čokoládové hmoty o střední teplotě opatrně a v menších dávkách za stálého míchání vmícháváme žloutky sněhovou metlou, až dojde k dokonalé vazbě obou hmot. více...


Dortové těsto 22.04.2009, rubrika: Cukrařina Na dorty dělám piškotové těsto s ořechy nebo i bez nich. Poměr je následující, např. z 10 vajec:
10 bílků vyšlehat do tuha, přidat
20 polévkových lžic krystal. cukru, zašlehat opět do tuha, přidat 10 žloutků a zase šlehat, už to nebude tuhé. více...


Likérová špička - nezmar cukráren 21.04.2009, rubrika: Cukrařina Likérové špičky patří do výrobního sortimentu téměř v každé cukrářské výrobně. Mají svojí typickou chuť danou především chutí vlastní náplně, kterou doplňuje tekutý krém. více...


Marcipán pravý i nepravý 11.09.2008, rubrika: Cukrařina Opatrně s barvením, nejlepší je zaschlé ozdoby obarvit za použití modelářské stříkací pistole, ovšem chce to cvik (a investici). Nebo štěteček, trpělivost a pevnou ruku, kdy i takto lze dosáhnout skvělých výsledků s předem obarvenou hmotou. více...


Dort pro jubilejní příležitost 10.09.2008, rubrika: Cukrařina Kouzla nejsou žádné čáry, praví se skutkům, které vznikají v provedení virtuózních tvůrců jakoby samy od sebe. Ovšem podmínkou takového provedení je předurčenost osobnosti pro zvolený druh tvorby včetně vrozeného citu a dlouhodobého cviku. více...


Větrník 04.09.2008, rubrika: Cukrařina Do hrnce dáme 1/4 litru vody, přidáme máslo a sůl a přivedeme k varu. Potom vsypeme mouku a mícháme tak dlouho, až se těsto odděluje ode dna nádoby. Odstavíme, vmícháme jedno vejce, necháme trochu zchladnout a pak do těsta zahněteme zbývající vejce. více...


Závin z taženého těsta 01.09.2008, rubrika: Cukrařina Mouku prosejeme se solí. Tuk rozehřejeme a 2 lžíce přidáme do vody s octem nebo citrónovou šťávou, přilijeme k mouce a zpracujeme tužší těsto, podle potřeby přidáme mouku. Potom těsto vytloukáme, až je hladké a nechytá se válu. více...


Dortové variace 20.08.2008, rubrika: Cukrařina Cukrářský obor se vyznačuje v oblasti gastronomie výjimečnou výsadou pojímat svět prostřednictvím svého tvůrce v podobě výtvarného námětu, který přibližuje vjemu diváka jeho hodnotnou realizaci mnohdy povýšenou a abstraktní podobu. více...


Dorty na jiný způsob 15.06.2008, rubrika: Cukrařina Mnohokrát hledáme způsob tvaru a barevnosti dortu zhotovovaného pro slavnostní i běžnou příležitost.
Připravili jsme pro vás ukázku jednoduchého provedení ve kterém hraje zpočátku hlavní roli jednoduchost s dominantou dortové ozdoby.
více...


Pečivo 11.06.2008, rubrika: Cukrařina Oddělíme žloutky od bílků. Změklý tuk dobře vyšleháme, postupně přidáme polovinu cukru se žloutky a utřeme do pěny. Za stálého tření vmícháme střídavě po lžících mouku a mléko. Z bílků ušleháme tuhý sníh do kterého zašleháme lžíci cukru . více...



<< předchozí   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
 21 22 23 24 25     
další >>

Dnes je pátek pátek 19. dubna 2024
svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.