Cukrář.cz

Reklama



Cukrařina


Týden francouzské cukrařiny 20.10.2006, rubrika: Cukrařina V Praze ve Studiu En Sucre D´Art Mirky Slavíkové se totiž konal Týden francouzské cukrařiny. Čokoláda a čokoládové bonbóny, francouzská cukrařina, modelování z plastického cukru a modelování z karamelu. více...


Chvála čokolády 27.9.2006, rubrika: Cukrařina Ochutnal ji snad každý, ale ne vždy byla skutečně kvalitní a opravdová. Historie čokolády je poměrně dlouhá a sahá do doby před objevením Ameriky.
Čokoláda je pro nás tak samozřejmou pochoutkou, jako by se v našich končinách připravovala odnepaměti. více...


Mladí kuchaři, cukráři a číšníci využívají zázemí přední gastronomické společnosti 12.9.2006, rubrika: Cukrařina Kvalitní juniorští kuchaři či cukráři - nejmodernější vybavení kuchyní a restauračních provozů. Takový je vztah prestižního odborného učiliště gastronomie U Krbu v Praze a společnosti Fast Food Servis s.r.o. více...


Opravdu nemáme potřebu se dále vzdělávat? 29.6.2006, rubrika: Cukrařina Okolnosti poslední doby mě donutili reagovat na velký nezájem o další vzdělávání v našich gastronomických oborech, což je vážení kolegové alarmující! Ale vše popořádku. více...


Jak slaví vánoční svátky a co jí některé národy křesťanského světa 21.12.2005, rubrika: Cukrařina Období vánoc připadá na čas zimního slunovratu, velká část tradic pochází z římských oslav Saturnálií – loučení se s bohem Slunce. Ze Saturnálií vychází keltské tradice, které ovlivnily středověk na konec i novodobou podobu vánoc v křesťanském světě více...


Vánoční a novoroční gastronomie 20.12.2005, rubrika: Cukrařina Přestože jsou tyto svátky od sebe odděleny pouze jedním týdnem, rozdíl v pojetí obou je veliký. Jedno mají společné, každý gastronom se může předvést, ať už chce ukázat ty nejzajímavější nápady, které po celý rok střádal, nebo momentální nápady. více...


Vánočka - vánoční recept 18.12.2005, rubrika: Recepty Vánočka má dlouhou historii a udržela se v oblibě až do dnešní doby. První zmínka o vánočce je z 16. století a za dlouhá léta prošla drobnými proměnami. V minulosti byla pojmenována jako húska nebo calta. více...


Fondán 10.6.2005, rubrika: Cukrařina Zelatinu rozpustte v 1 dcl vody. V mise nebo mixeru smichejte vsechny ingredience, pridejte zelatinu a zpracujte na hladkou hmotu.
Pokud nemate zmineny sirup, pridejte ztuzeny tuk. více...


GASTROHRADEC 2005 - 2. místa - 3.část 28.4.2005, rubrika: Akce a soutěže Hodnotící pohled Pavlíny Berzsiové podal vysvětlení, v čem se stala chyba u výborného romantického cukrářského monumentalisty s exoticky znějícím jménem. Problém spočíval v tom, že čokoládový monument se zcela nekryl s kritérii cukrářské kategorie C1 více...


GASTROHRADEC 2005 1. místa - 2. část 27.4.2005, rubrika: Akce a soutěže Po univerzální reportáži z 10. ročníku GASTROHRADCE, ve které jsme přinesli stručný souhrn děje ve všech kategoriích, nastupuje dneškem seriál analýz na 1. místech. více...



<< předchozí   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
 21 22 23 24 25     
další >>

Dnes je pondělí 21. ledna 2019
svátek slaví Běla, zítra Slavomír

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2019 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.