Cukrář.cz

Reklama



Mladí kuchaři, cukráři a číšníci využívají zázemí přední gastronomické společnosti

12.09.2006 | Autor: | Formát pro tisk | Zaslat mailem | Do oblíbených
fiogf49gjkf0d

Kvalitní juniorští kuchaři či cukráři - nejmodernější vybavení kuchyní a restauračních provozů. Takový je vztah prestižního odborného učiliště gastronomie U Krbu v Praze a společnosti Fast Food Servis s.r.o., která na pražském letišti Ruzyně provozuje několik restaurací a kaváren. Právě do nich letos v září nastoupilo v rámci praktického výcviku na čtyřicet studentů a pokračuje tak ve spolupráci obou institucí zahájené v lednu 2006.

„Našim studentům se nabízí velice kvalitní zázemí, které je srovnatelné se světovou špičkou,“ pochvaluje si ředitelka školy, Hana Líbalová. „V rámci praktické výuky se dostanou na exponované místo a mají možnost získat zkušenosti s nejmodernějším vybavením kuchyní a dalších provozů. Proto se na letiště mnozí cíleně hlásí.“ Spolupráce s učilištěm U Krbu těší i Fast Food Servis s.r.o. Budoucí kuchaři, cukráři či barmani a číšníci jejich restauracím a kavárnám dávají v některých případech přednost i před čtyř- a pětihvězdičkovými hotely.

Praktické zkušenosti sbírají studenti na letišti v Ruzyni od ledna, kdy byl otevřen nový terminál Sever 2. Například kuchaři se standardně seznamují s výlučnými vlastnostmi minimálně pěti světových kuchyní, např. Mexika či Japonska. „Ale přesně to chceme,“ říká Zdeněk Veselý, provozní ředitel Fast Food Servis. „Trochu zištně kalkulujeme s tím, že nám mladí kolegové časem plynule přejdou do provozu. Po kvalitních kuchařích nebo číšnících je stále velká poptávka.“

Mladí cukráři z „divize“ Fast Food Servis s.r.o. už mají na svém kontě první významnější úspěch. V červnu připravili produkty připomínající 250. výročí narození W. A. Mozarta, s nimiž zabodovali i ve sledované celostátní soutěži Cukrář roku.

V úterý 12. září od 16.30 je pro rodiče studentů školy navštěvujících gastronomické provozy Fast Food Servis s.r.o. připraven na ruzyňském letišti Den otevřených dveří.


Pro další informace kontaktujte:
SMART Communication s.r.o. - marketing, media & promotion
Alžběta Žlabová
T/F: +420 272 657 121
M: +420 602 226 913
E:
office@s-m-art.com

Fast Food Servis s.r.o.
Sídlo: Jakubská 2, 110 00 Praha 1,
administrativní adresa: Kartouzská 4, 150 00  Praha 5
tel.: +420/222 193 111, fax: +420/222 193 131


Dnes je úterý úterý 19. března 2024
svátek slaví Josef, zítra Světlana

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.