Cukrář.cz

Reklama



Cukrařina


Jak vzniklo slovo čokoláda 10.3.2003, rubrika: Cukrařina Když vtrhlo Cortezovo vojsko do Mexika, slýchávalo v řeči kmene Majů často výraz kakava-kuahuitl a též kakava-latl. První dvě slova indiánského výrazu znamenají kakaový strom, a druhá kakaovou vodu.
více...


KYPŘENÍ TĚSTA 6.3.2003, rubrika: Tipy a triky Pečivu dodáváme kyprosti různým způsobem. Především těsto velmi pečlivě a dostatečně dlouho vypracováváme, abychom do něho vháněli hodně vzduchu. Vzduchové bubliny se při vaření či pečení roztahují více...


Zákusky 5.3.2003, rubrika: Cukrařina Zákusky, tedy cukrářské výrobky, jsou velice rozmanitou skupinou potravin většinou sladkého charakteru. Jejich základem jsou pekařské výrobky (korpusy pečené z různých druhů těst a hmot), které jsou dohotoveny pomocí náplní... více...


Perníkový ráj 14.2.2003, rubrika: Cukrařina Jako v pohádkovém království si připadá ten, kdo vstoupí do cukrárny pana Janoše v Pardubicích. Společníky v regálech a vitrínách jsou různé pohádkové bytosti, zvířátka, hrdinové televizních seriálů, různé žertovné motivy... více...


Zmrzlina i když je zima 14.10.2002, rubrika: Cukrařina Za hlavní zmrzlinové období tradičně platí léto, v letních měsících se zmrzliny prodá nejvíc. Člověk se chce ochladit, toto ochlazení je ovšem tak trochu pouhý dojem a dlouho nevydrží. více...


Počátek cukrářství 2.10.2002, rubrika: Cukrařina Nejstarší zmínka o cukrovém zboží je z roku 2000 př. Kr., a to v Egyptě. Základem všech cukrářských výrobků byl med, protože cukr v té době ještě nebyl znám. více...


Fotografování dortů 1.10.2002, rubrika: Cukrařina V mnohých cukrárnách se dokáže vyrobit krásný dort. Jeho propagace prostřednictvím fotografie pak slouží jako ukázka schopnosti a zároveň reklama toho, co je možné si u firmy pořídit. více...


Dražování - historie a současné trendy 28.9.2002, rubrika: Cukrařina Dražé jsou výrobky většinou drobnějších, oblých tvarů, které se vyrábějí nanášením vrstev cukerných či necukerných roztoků nebo čokoládových polev na rozmanité vložky v různých dražovacích zařízeních.
více...


Fruktóza a její použití v cukrářské výrobě 15.9.2002, rubrika: Cukrařina Fruktóza je přírodní monosacharid běžně se vyskytující ve zralém a různém množství a proto je označována jako ovocný cukr. Je vhodná k výrobě výrobků pro diabetiky které mohou tito konzumovat v rámci diety určené lékařem.
více...


Upravené ovoce v cukrářských výrobcích 6.9.2002, rubrika: Cukrařina Ovoce patří v lidské výživě k důležitým složkám zdravé výživy, protože obsahuje velké množství minerálních látek, vitamínů, organických kyselin a dalších látek, které našemu zdraví velice prospívají. více...



<< předchozí   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
 21 22 23 24 25     
další >>

Dnes je úterý 21. května 2019
svátek slaví Monika, zítra Emil

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2019 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.