Cukrář.cz

Reklama



Cukrařina


Moravský pohár v zimním spánku - prozatím... ! Moravský pohár v zimním spánku - prozatím... ! 22.11.2011, rubrika: Cukrařina V cukrářské ose Brno - Bzenec - Kroměříž má pro příští rok pořadatelskou povinnost posledně z jmenovaných a tak se opět sjede plejáda tvůrkyň dortových monumentů, aby předvedla své umění v této atraktivně soutěžní disciplíně. více...


Fondánová hmota a její zpracování Fondánová hmota a její zpracování 10.11.2011, rubrika: Cukrařina Pro různé způsoby použití je někdy potřeba upravit konzistenci. K tomu doporučujeme použít cukrový sirup, zcela výjimečně a jen v malém množství vodu. Fondán můžeme snadno obarvit potravinářskými barvivy, či ochutit různými aromaty.

více...


Král čokoládové tvorby v Německu Král čokoládové tvorby v Německu 4.11.2011, rubrika: Cukrařina Německým čokoládovým mistrem byl vyhlášen Sebastian Kobelt, absolvent kolínské mistrovské školy, získávající mezinárodní zkušenosti tři roky na lodi Evropa jako šéfcukrář, tohoto času pracující v zámeckém hotelu ve Skotsku. více...


Koláče a ovoce Koláče a ovoce 27.10.2011, rubrika: Cukrařina Kromě valašských frgálů jsou hrušky skvělé ve francouzských koláčích z křehkého těsta nebo pošírované v červeném víně a podávané s mléčným karamelem. A pak je tu ještě jednoduchý a lahodný hruškový kompot.

více...


Zmrzlinář Zmrzlinář 30.6.2011, rubrika: Cukrařina V rodném městě Prilepu jsem jako kluk jedl nejlepší zmrzlinu na světě. Tenkrát se například nasbíraly maliny a udělala se z nich malinová. My na to teď v Praze jdeme zrovna tak. Z lesních plodů děláme lesní směs, z čerstvé máty mentolovou...

více...


Trend letošního léta: zmrzlina „light“ Trend letošního léta: zmrzlina „light“ 22.5.2011, rubrika: Cukrařina Pokud přemýšlíte, jak si v letošní letní sezoně získat zákazníky něčím novým, mohla by vás zaujmout zmrzlina „light“. Jedná se o italskou odpověď na zvyšující se požadavky zdravého životního stylu a nízkokalorické stravy. více...


Poleva na větrníky Poleva na větrníky 18.5.2011, rubrika: Cukrařina Já používám polevu připravenou z mletého cukru, bílku a karamelového kuléru, což je troška cukru upáleného na co nejtmavší karamel, skoro spálený, a zalitá troškou vody. Ta voda se povaří, zabarví skoro do černa. více...


Sladká tajemství Sladká tajemství 17.5.2011, rubrika: Cukrařina Dvě skořápky z těsta a mezi nimi krém, to je kombinace typická nejen pro český větrník, ale i pro francouzské zákusky profiteroles. Právě z nich se podle některých českých cukrářů vyvinuly naše větrníky. více...


Dortové dekorace 16.5.2011, rubrika: Cukrařina Pokud se dekorace ztrácí v maličkostech nebo v jednotlivostech, které nejsou sladěny s celkem a s nutnou cenovou hodnotou, nastává nám mezera v kalkulaci, buďto tím, že dochází ke zdražení dekorace. více...


Zaměřte prodej na zmrzlinu Zaměřte prodej na zmrzlinu 12.5.2011, rubrika: Cukrařina Optimální prodejní teplota se pohybuje od -15 do -12 °C, přesná hodnota však záleží na receptuře zmrzliny. Jinou teplotu vyžaduje tzv. vodová, jinou smetanová zmrzlina. K výrobě zmrzliny je kromě kvalitního stroje třeba další drobné vybavení. více...



<< předchozí   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
 21 22 23 24 25     
další >>

Dnes je úterý 19. března 2019
svátek slaví Josef, zítra Světlana

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2019 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.