Cukrář.cz

Reklama



Král čokoládové tvorby v Německu

04.11.2011 | Autor: mr/bäko magazine | Formát pro tisk | Zaslat mailem | Do oblíbených
fiogf49gjkf0d

Město Köln, respektive veletrh "Dům a bydlení" se stalo hostitelskou arénou pro sedm nejlepších specialistů v umělecké tvorbě z čokolády, kteří se utkali v nominačním finále o reprezentační účast na pařížské  mistrovství světa v čokoládové tvorbě. Soutěž pořádaná výrobcem belgické čokolády společností Barry Callebaut, ve spolupráci s kolínskou mistrovskou cukrářskou školou, - označované odborníky jako nejlepší německou školou v oboru -.
Ve dvoudenním duelu museli soutěžící zhotovit čokoládový monument v tématu Mýty a legendy, s tím, že veškeré tématické doplňky se musely  prezentovat shodností své vizáže se zadaným námětem.
Samo umělecké ztvárnění nebylo jediným tématem ukázky čokoládového mistrovství účastníků, ale patřilo k němu i předvedení flexibility soutěžících prostřednictvím tajných surovin, jež měli přetvořit do podoby tzv. "Mystery Dessertů". Deset porotců hodnotilo sedm soutěžících (!).
Vyrovnanost jednotlivých čokomistrů asi nejlépe vystihla zástupkyně  firmy Cellebaut, pronesením oficiální věty, že v principu se stali vítězi všichni účastníci.
Náklady spojené s přímou činnostísoutěžících (suroviny, přístroje, nářadí) vykazovaly hodnotu 16 000 €.
Německým čokoládovým mistrem byl vyhlášen Sebastian Kobelt, absolvent kolínské mistrovské školy, získávající mezinárodní zkušenosti tři roky na lodi Evropa jako šéfcukrář, tohoto času pracující v zámeckém hotelu ve Skotsku. Sebastian má ovšem již v kapse smlouvu se Skotskou královskou bankou, kde bude působit v pozici šéfcukráře v akademii nástavbového studia.

Čokoládový "Don Quichote", autor Sebastian Kobelt


Vítr a voda, autorka Daniela Bessel


Dnes je pátek pátek 29. března 2024
svátek slaví Taťána, zítra Arnošt

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.