�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


Král èokoládové tvorby v Nìmecku

Autor: mr/bäko magazine
Datum vyd�n�: 04.11.2011
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=1607

Nìmeckým èokoládovým mistrem byl vyhlášen Sebastian Kobelt, absolvent kolínské mistrovské školy, získávající mezinárodní zkušenosti tøi roky na lodi Evropa jako šéfcukráø, tohoto èasu pracující v zámeckém hotelu ve Skotsku.

fiogf49gjkf0d

Mìsto Köln, respektive veletrh "Dùm a bydlení" se stalo hostitelskou arénou pro sedm nejlepších specialistù v umìlecké tvorbì z èokolády, kteøí se utkali v nominaèním finále o reprezentaèní úèast na paøížské  mistrovství svìta v èokoládové tvorbì. Soutìž poøádaná výrobcem belgické èokolády spoleèností Barry Callebaut, ve spolupráci s kolínskou mistrovskou cukráøskou školou, - oznaèované odborníky jako nejlepší nìmeckou školou v oboru -.
Ve dvoudenním duelu museli soutìžící zhotovit èokoládový monument v tématu Mýty a legendy, s tím, že veškeré tématické doplòky se musely  prezentovat shodností své vizáže se zadaným námìtem.
Samo umìlecké ztvárnìní nebylo jediným tématem ukázky èokoládového mistrovství úèastníkù, ale patøilo k nìmu i pøedvedení flexibility soutìžících prostøednictvím tajných surovin, jež mìli pøetvoøit do podoby tzv. "Mystery Dessertù". Deset porotcù hodnotilo sedm soutìžících (!).
Vyrovnanost jednotlivých èokomistrù asi nejlépe vystihla zástupkynì  firmy Cellebaut, pronesením oficiální vìty, že v principu se stali vítìzi všichni úèastníci.
Náklady spojené s pøímou èinnostísoutìžících (suroviny, pøístroje, náøadí) vykazovaly hodnotu 16 000 €.
Nìmeckým èokoládovým mistrem byl vyhlášen Sebastian Kobelt, absolvent kolínské mistrovské školy, získávající mezinárodní zkušenosti tøi roky na lodi Evropa jako šéfcukráø, tohoto èasu pracující v zámeckém hotelu ve Skotsku. Sebastian má ovšem již v kapse smlouvu se Skotskou královskou bankou, kde bude pùsobit v pozici šéfcukráøe v akademii nástavbového studia.

Èokoládový "Don Quichote", autor Sebastian Kobelt


Vítr a voda, autorka Daniela Bessel


Vytisknuto dne 26.04.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku