Reklama | 
      
      
      
       
				Marcipán pravý i nepravý
 
 
 Vše dobře propracujte dohromady, dokud nevznikne hladká hmota, uchovávejte v ledničce v igelitu bez přístupu vzduchu. 
 3 díly moučkového cukru Svařte cukr s vodou a až se rozpustí, přisypte mandle a michejte až se hmota přestane častečně lepit, potom odstavte z tepla. Hmotu hněteme dřevěnou vařečkou, až je chladnější tak rukou, nejlépe na mramorové desce. Propracujte až hmota zchladne a je hladká, skladujte opět v chladničce v igelitu. 
          Příbuzné články...
           
01.04.2019 Je čokoláda sladkou marihuanou?22.08.2015 Dortové jedlé obrázky 22.04.2014 Jak vznikla skrze kočku zmrzlina 17.03.2014 Pařížská šlehačka a krém 03.12.2013 Čokoládová pralinka [další příbuzné články]  | 
      
      
      
         
          Dnes je úterý úterý 4. listopadu 2025 
       
          
            
            
            
            
          
                
        svátek slaví Karel, zítra Miriam Top 5 měsíceReklama 
        
          
        ReklamaReklama | 
      
    

V obou receptech je nutno mít loupané mandle co nejjemněji umleté, v komerčních zařizeních se lisují mezi válci, čím jemněji mleté, tim je vysledek lepší.