Článek ze serveru Cukrář.cz (www.cukrar.cz) |
Všechna práva vyhrazena (c) 2001 Větrník, s.r.o. |
Marcipán pravý i nepravý |
Autor: Tomáš Sedláček Datum vydání: 11.9.2008 URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=1117 |
Opatrně s barvením, nejlepší je zaschlé ozdoby obarvit za použití modelářské stříkací pistole, ovšem chce to cvik (a investici). Nebo štěteček, trpělivost a pevnou ruku, kdy i takto lze dosáhnout skvělých výsledků s předem obarvenou hmotou. |
Vše dobře propracujte dohromady, dokud nevznikne hladká hmota, uchovávejte v ledničce v igelitu bez přístupu vzduchu.
3 díly moučkového cukru Svařte cukr s vodou a až se rozpustí, přisypte mandle a michejte až se hmota přestane častečně lepit, potom odstavte z tepla. Hmotu hněteme dřevěnou vařečkou, až je chladnější tak rukou, nejlépe na mramorové desce. Propracujte až hmota zchladne a je hladká, skladujte opět v chladničce v igelitu. |
Vytisknuto dne 4.3.2021 ze serveru |