Cukrář.cz

Reklama



Suroviny


Co se vyplatí vědět o droždí 15.10.2002, rubrika: Hygiena Koláče jako malované, do zlatova usmažené koblihy, a což teprve povidlové knedlíčky lehké jaké peří? Všechny tyhle kulinářské skvosty by se ale neobešly bez nevzhledné hmoty, která jim zajistí tu báječnou vláčnost a kyprost. více...


Zbožíznalství - Macadamiové ořechy 08.10.2002, rubrika: Suroviny Zazní-li jméno Austrálie, každému zpravidla vytanou na mysli klokani, huňatí medvídci koala a pestrobarevní papoušci kakadu. Avšak příroda pátého světadílu má co nabídnout i gastronomům a gourmetům. více...


O PERNÍKU 13.09.2002, rubrika: Suroviny Perníkové zboží je nejstarší druh pečiva, počátky jeho výroby jsou kolem 70.roku našeho letopočtu, ovšem v jiné podobě a kvalitě než dnes. více...


Upravené ovoce v cukrářských výrobcích 06.09.2002, rubrika: Cukrařina Ovoce patří v lidské výživě k důležitým složkám zdravé výživy, protože obsahuje velké množství minerálních látek, vitamínů, organických kyselin a dalších látek, které našemu zdraví velice prospívají. více...


Čokoláda: pamlsek, lék, vražedný nástroj a droga 06.09.2002, rubrika: Suroviny Dnes si asi každý pod pojmem čokoláda představí čokoládovou tabulku nebo tyčinku. Existence čokoládových dobrot, tak jak je znáte, se však datuje až od roku 1847. více...


Cukrovar Kojetín plánuje fúzi se společností Eastern Sugar ČR 03.09.2002, rubrika: Suroviny Představenstvo akciové společnosti Cukrovar Kojetín svolalo na září mimořádnou valnou hromadu, která bude rozhodovat o sloučení této cukrovarnické firmy s majoritním vlastníkem – akciovou společnosti Eastern Sugar ČR. více...


Čokoláda 01.09.2002, rubrika: Suroviny První věrohodné zprávy o výrobě čokolády pocházejí z doby objevení Ameriky. Tehdejší obyvatelé Jižní, Střední Ameriky a ostrovů Západní Indie připravovali z plodu kakaovníku rozemletých a s vodou vařených na hustou kaši více...


Vanilka 06.08.2002, rubrika: Suroviny Vanilka je nejjemnější a také nejdražší koření používané v cukrářství. více...


Dobývání cukrové šťávy a cukru z pralesa 06.08.2002, rubrika: Suroviny V prvé polovině našeho končícího století se v tropických oblastech dobývala (a též i do dneška dobývá) z palem šťáva za účelem přípravy alkoholických i lihuprostých nápojů. více...


Marcipan 25.07.2002, rubrika: Hygiena Marcipán je tradičním potravinářským výrobkem s dlouhou a bohatou historií nejen u nás ::::::: Výroba - Pro výrobu marcipánu existují různé receptury i pracovní postupy. Základní surovinou jsou loupané sladké mandle a cukr. více...



<< předchozí   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 11 12     
další >>

Dnes je úterý úterý 23. dubna 2024
svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.