Cukrář.cz

Reklama



Suroviny


Med jako potravina 1.7.2002, rubrika: Suroviny Med je složen z velké části (70%) z jednoduchých cukrů (cukru hroznového a ovocného). Ty bez jakékoliv předchozí proměny přecházejí ze žaludku do střeva na povrch sliznice, ze které se vtřebávají přímo do krve. více...


Pečujeme o úpravu vody! 25.6.2002, rubrika: Suroviny Na kvalitu nápoje, který vyrobíme ve svém kávovaru, mají kromě kvality kávy a technického stavu výrobního zařízení nemalý vliv také parametry použité vody. více...


Lískové oříšky 24.6.2002, rubrika: Suroviny Jsou to plody většinou divoce rostoucího lískového keře, vyskytující se po celé Evropě, severní Asii a Japonsku, jejichž kvalita je různá. Nejlepší druhy lískových oříšků pochází většinou z Levanty. více...


Problémy se šlehačkou 19.6.2002, rubrika: Suroviny Počátkem minulého týdne se v Praze přestala vyrábět čerstvá živočišná šlehačka v 1litrovém balení, určená pro výrobny. Jediná pražská firma, která tuto šlehačku dodávala do obchodní sítě, bez jakéhokoli oznámení předem, ukončila výrobu této šlehačky. více...


Proč potřebujeme čokoládu ? 19.6.2002, rubrika: Suroviny Otázka by mohla též znít, zda existuje sladký hřích. Zeptáme-li se návštěvníků cukráren, obdržená odpověď je zcela nasnadě. Téma článku má však vážnější podtón, zaznívající v naší psychice. více...


Mandle 14.6.2002, rubrika: Suroviny Mandle jsou plody mandlovníku, který se vyskytuje nejvíce v Itálii, Španělsku, Portugalsku, severní Africe, jižní Francii a také na Sicilii a Balkáně. více...


Povídání o cukru 7.6.2002, rubrika: Suroviny Cukr, surovina, která je pro cukráře nepostradatelná.
Pojmenování „cukr“ je původu asijského a pochází ze slova „Scharkura“ tj. sladká šťáva.
Cukr byl znám Číňanům již 200let před Kristem, tehdy se vyráběl z rákosu. více...


Vanilka 16.5.2002, rubrika: Suroviny Vanilka náleží k rostlinách vstavačovitým, mezi které se řadí
orchidee. Její zaznamenané první nálezy jsou hlášené z různých oblastí Mexika, kde jí nejvíce svědčí oblasti v teplých a vlhkých krajích ve stínu hlubokých lesů a v bahnité půdě. více...


Proč potřebujeme čokoládu ? 14.5.2002, rubrika: Cukrařina Otázka by mohla též znít, zda existuje sladký hřích. Zeptáme-li se návštěvníků cukráren, obdržená odpověď je zcela nasnadě. Téma článku má však vážnější podtón, zaznívající v naší psychice.
více...


Cukr - historie 14.5.2002, rubrika: Suroviny O cukru je dochována oficiální zmínka již z 8. stol. před Kristem, v čínských spisech, které za jeho původ označují Indii. Jednalo se o divoce rostoucí cukrovou třtinu, kterou prostřednictvím jejích plodů platilo království Fuman "nebeské říši" více...



<< předchozí   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 11 12     
další >>

Dnes je čtvrtek 5. prosince 2019
svátek slaví Jitka, zítra Mikuláš

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2019 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.