Cukrář.cz

Reklama



Suroviny


Perník 13.5.2002, rubrika: Suroviny V jedné vesnici se jménem Přepeře, žil kdysi pernikář. Pekl perníky ještě lepší než v Pardubicích. Tenkrát Pardubice ještě ani perník moc neznali. Ten pernikář se jmenoval Elis. více...


Šlehačka 8.5.2002, rubrika: Suroviny Jak se napraví šlehačka, když je trochu nakyslá? Máme-li trochu nakyslou šlehačku, přidáme do ní na špičku nože jedlou sodu v prášku...
více...


Historie zmrzliny 2.5.2002, rubrika: Suroviny Faraonové ve starém Egyptě znali ovocné šťávy chlazené sněhem. Se zmrzlinou, jakji známe dnes, však měly společného jen málo. Víme také, že cosi zmrzlině podobného si nechával servírovat anglický král Jakub II. více...


Cukrem proti rakovině 17.4.2002, rubrika: Suroviny Pod názvem" Cukr zastavuje metastáze", zveřejnil kolínský Standanzeiger zprávu budící rozruch. Dva universitní profesoři z Kolína nad Rýnem v Německu, imunobiolog Gerhard Uhlenbruck a mikrobiolog Gerhard Pulver, více...


DROGY: Proč nám chutná čokoláda? (a ještě víc dealerům konopí) 5.1.2002, rubrika: Suroviny Většina lidí dobře zná příjemný pocit spojený s konzumací čokolády. Tento efekt se již dlouho snaží objasnit řada vědců. Čokoláda si však své tajemství pečlivě schovává za kombinaci více než 300 dosud z ní izolovaných chemických sloučenin. více...


Šlehačka 31.12.2001, rubrika: Tipy a triky Jak se napraví šlehačka, když je trochu nakyslá? Jak zamezíme tomu, aby šlehačka neřídla?
Co se zbylou ušlehanou smetanou? více...



<< předchozí   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 11 12     
další >>

Dnes je úterý 20. srpna 2019
svátek slaví Bernard, zítra Johana

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2019 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.