Cukrář.cz

Reklama



Suroviny


Drůbežka je vlastně chleba Drůbežka je vlastně chleba 11.2.2013, rubrika: Suroviny Při otázce, cože je drůbežka napadne většinu, že to bude něco z drůbeže. Vězte, že skutečnost se značně odlišuje od názvu, jenž by nás směroval do zmíněné oblasti drůbežího chovu. Jedná se totiž o chlebové těsto.

více...


Nezralé ovoce : Které "dojde " a které zůstane kyselé? Nezralé ovoce : Které "dojde " a které zůstane kyselé? 21.1.2013, rubrika: Suroviny Má smysl kupovat zelené mandarinky, nektarinky tvrdé jako broky nebo zelené mango? Přečtěte si, které druhy ovoce mohou dozrávat i po utržení a které nám obchodníci servírují nedozrálé, i když vědí, že nikdy nebudou stát za moc.
více...


Průvodce světem ořechů Průvodce světem ořechů 9.1.2013, rubrika: Suroviny Zásadní pro to, aby ořechy fungovaly tak, jak mají, je především správné sušení. Pokud dodavatel oříšků sušení ošidí, pod skořápkou ořechu dostávají prostor plísně. Pro skladování ořechů doma je ideálním prostředím lednice.
více...


Švýcarská čokoláda dorazila již do Číny Švýcarská čokoláda dorazila již do Číny 6.12.2012, rubrika: Suroviny S formami pak už stačí jen zaklepat, otevřít je a z na první pohled obyčejných desek začnou vypadávat lesklé čokoládové perly. Ty po další kontrole a úpravě napadají do připravených červených nebo zlatých krabiček. více...


Pozor na označování výrobků /-1. Pozor na označování výrobků /-1. 19.11.2012, rubrika: Suroviny i) jemné pečivo lze označit dále slovy vyjadřujícími recepturní nebo technologické zpracování, jako je "z listového těsta", "z kynutého listového těsta", "smažené", "z taženého těsta", "z litých hmot", "ze šlehaných hmot", "ze třených hmot", více...


Předcházejme žluknutí oleje Předcházejme žluknutí oleje 18.6.2012, rubrika: Suroviny Většina rostlinných olejů má udanou dobu po kterou vydrží v regále před otevřením, což je tak zvaný shelf life. Po otevření je olej vystaven rychlému žluknutí, obzvlaště pokud není uložen v optimální teplotě. více...


Vliv sladových přípravků na pečivo Vliv sladových přípravků na pečivo 4.6.2012, rubrika: Suroviny V prvé řadě dodat kvasnicím v těstu živinu, aby mohly lépe kvasit, tj. více tvořit kysličníku uhličitého i podružných produktů kvašení a tím zvětšovat objem pečiva, jeho kyprost, dodat pečivu živost barvy a navíc být i živinou v pečivu samém.
více...


Jakost a použitelnost vajec Jakost a použitelnost vajec 25.5.2012, rubrika: Suroviny Avšak, jsou-li vejce omyta a zabalena nevyskytnou se na nich bakterie rodu Enterobacteriaceae po dobu 5 týdnů po ošetření.
více...


Co vše je a není čokoládou Co vše je a není čokoládou 19.5.2012, rubrika: Suroviny Čokoládová hmota je směs kakaové hmoty a cukru s přísadou nebo bez přísady kakaového másla. Čokoládový prášek je čokoládová hmota zpracovaná na prášek.

více...


Rozkřápnutá vejce ... Rozkřápnutá vejce ... 11.3.2012, rubrika: Suroviny Za druhé, kdo vůbec takovéto chovy povolil, v nichž se již po mnohé generace slepice takto mačkají. Vždyť je to zase jen honba za ziskem, jehož nástrojem a zároveň obětí, včetně nebohé slepice, je člověk.
více...



<< předchozí   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 11 12     
další >>

Dnes je úterý 25. června 2019
svátek slaví Ivan, zítra Adriana

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2019 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.