Cukrář.cz

Reklama



Suroviny


Úspěch voní po čokoládě 17.07.2003, rubrika: Suroviny Hans Geller má práci, o které se může mnohým jen snít. Je placen za to, že si pochutnává na švýcarské čokoládě. Geller se už 40 let "živí" čokoládou - ochutnává tyčinky, kuličky, bonbóny a jiné laskominky, které sjíždí z výrobních pásů čokoládoven.
více...


Tragant (gummi tragantha) 02.06.2003, rubrika: Suroviny Tragant je rostlinné mléko keřů, šťáva rostlin druhu kozincovitých vytékající z kůry po naříznutí. Keře Astragatus verus, Astragatus aretucus a Astragatus gummiter, obsahují tuto šťávu. více...


10 potravin, které mohou vyvolat bolest hlavy 29.04.2003, rubrika: Suroviny Čokoláda - Bolest hlavy může způsobit také látka tyramin. Obecně platí, že čím je čokoláda čistší (obsahuje více kakaové moučky), tím se riziko bolesti snižuje. více...




DRŮBEŽKA 14.04.2003, rubrika: Suroviny Předně odpovíme na otázku, která byla též i naším anketním námětem, cože to vlastně drůbežka je. Vězte, že se značně odlišuje od názvu, jenž by nás směroval do zmíněné oblasti drůbežího chovu. Jedná se totiž o chlebové těsto. více...


CREMIUM SCHOKO od firmy BRAUN 11.04.2003, rubrika: Suroviny Čokoládový krém, který je možno používat a zpracovávat přímo z přepravní nádoby při teplotě 20 - 22 °C. Ponechává si i po pečení svoji krémovou konzistenci a je ideální pro plnění a potahování více...


MED JAKO POTRAVINA 08.04.2003, rubrika: Suroviny Med je složen z velké části (70%) z jednoduchých cukrů (cukru hroznového a ovocného). Ty bez jakékoliv předchozí proměny přecházejí ze žaludku do střeva na povrch sliznice, ze které se vtřebávají přímo do krve. více...


POTAHOVÝ FONDÁN - ZDOBÍCÍ TECHNOLOGIE 03.04.2003, rubrika: Suroviny Nejde jen o cukrářskou hmotu, ale o celou svébytnou a nutno říci velmi populární technologii zdobení dortů. Potahový fondán je svojí konzistencí hmota blízká marcipánu a svým složením spíše fondánu. více...


Jak vznikl marcipán 24.03.2003, rubrika: Suroviny Pekaři na den den sv. Marka pekli zvláštní chléb nazývali jej chléb svatého Marka, latinsky "Marci panis". více...


OVOCE V CUKRÁŘSKÝCH VÝROBCÍCH JAKO LÉK 07.03.2003, rubrika: Suroviny Mistři cukráři v dobách svého rozmachu, se považovali také trochu za léčitele. Věděli jaký význam má čerstvé ovoce pro zdraví člověka, a proto jej v hojné míře používali do svých výrobků. více...



<< předchozí   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 11 12     
další >>

Dnes je pátek pátek 19. dubna 2024
svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.