Cukrář.cz

Reklama



Suroviny


POTAHOVÝ FONDÁN - ZDOBÍCÍ TECHNOLOGIE 4.11.2003, rubrika: Suroviny Nejde jen o cukrářskou hmotu, ale o celou svébytnou a nutno říci velmi populární technologii zdobení dortů. Potahový fondán je svojí konzistec hmota blízká marcipánu, svým složením spíše fondánu. více...


Cukr ze dřeva 30.10.2003, rubrika: Suroviny V předválečné době se v Německu zkoušela výroba cukru ze dřeva. Pro bližší objasnění tohoto nezvyklého způsobu výroby je potřeba říct, že se nejednalo o náhražku cukru řepného nebo třtinového a pro výživu člověka nepřicházel vůbec do úvahy. více...


Co je to pumpernikl 20.10.2003, rubrika: Suroviny Pumpernikl pochází z roku 1450 v tomto roce panovala v Osnabrücku veliká sucha a hlad. V tét kruté době nechali konšelé města rozdávat pro chudé tento druh chleba pod názvem"bonum panikulum", což znamená - dobrý chléb zdarma chudým více...


Sacharin 13.10.2003, rubrika: Suroviny Sacharin byl vynalezen roku 1890 profesorem Ramsenem v Baltomoru. Chemické jméno sacharinu je kyselina anhydro-ortho-sulfaminbenzoová.
První výrobna sacharinu se nalézala v Salkenwesterhausenu. více...


Cukrovar Vrbátky ve sladkém nárůstu 9.10.2003, rubrika: Suroviny Cukrovar Vrbátky na Prostějovsku zaznamenal za první pololetí letošního roku výrazný nárůst hrubého zisku. V porovnání s loňským rokem za stejné období se jednalo o navýšení na 104,6 milionů Kč, což se rovná více jak stoprocentnímu vzestupu. více...


Odkud pochází vlašský ořech 29.9.2003, rubrika: Suroviny Název vlašský zavede naši představivost automaticky na italské území. Ale z Apeninského polostrova byl pouze expedován do ostatních evropských zemí, a podle Vlašska obdržel tento název. více...


Hořká čokoláda obsahuje zdraví prospěšné látky 22.9.2003, rubrika: Suroviny Hořká čokoláda může být podle nových poznatků zveřejněných v časopise Nature zdravější než čokoláda mléčná. Obsahuje totiž prospěšnější antioxidanty, tedy látky, které působí příznivě na srdce a cévy. více...


Regulovaná produkce cukru má zajistit rovnováhu na trhu 2.9.2003, rubrika: Suroviny Zajistit rovnováhu na trhu s cukrem má podle ministerstva zemědělství vyhláška, která ode dneška stanovuje kvóty na domácí produkci této komodity.
více...


Jak čokoláda obletěla svět 14.8.2003, rubrika: Suroviny Kakao bylo nedílnou součástí májských rituálů. Aztékové ho přisladili medem a dochutili vanilkou - vidíte, dodnes se výroba kakaa prakticky nezměnila, jen jeho využití je mnohem širší...
více...


Úspěch voní po čokoládě 17.7.2003, rubrika: Suroviny Hans Geller má práci, o které se může mnohým jen snít. Je placen za to, že si pochutnává na švýcarské čokoládě. Geller se už 40 let "živí" čokoládou - ochutnává tyčinky, kuličky, bonbóny a jiné laskominky, které sjíždí z výrobních pásů čokoládoven.
více...



<< předchozí   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 11 12     
další >>

Dnes je sobota 20. dubna 2019
svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2019 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.