Cukrář.cz

Reklama



Suroviny


Sacharin versus cukr Sacharin versus cukr 2.3.2012, rubrika: Suroviny Cukr je svým složením uhlohydrát, je ze všech potravin nejčistší a neobsahuje vodu. Sacharid je chemický preparát vyrobený složitou cestou z mezivýrobků dehtu kamenouhelného a chemicky je to kyselina orlosulfaminobenzoová nebo její sodná sůl.
více...


Organická zmrzlina: vysoká kvalita, lepší chuť a zaručený původ surovin Organická zmrzlina: vysoká kvalita, lepší chuť a zaručený původ surovin 14.9.2011, rubrika: Suroviny Zárukou vysoké kvality by měl být prověřený původ v ekologickém zemědělství, nepřítomnost chemických konzervantů, dochucovadel a umělých barviv. Jak si na tom z pohledu BIO stojí zmrzlina? více...


Jak se vyznat v cukrech 24.5.2011, rubrika: Suroviny V obchodech nalezneme mnoho cukrů tmavé barvy. Kvůli tomu si mnoho spotřebitelů myslí, že všechny jsou stejné a zaměňují třeba hnědý a třtinový cukr. Jak si dále ukážeme, není to totéž, neboť se liší od sebe navzájem stejně jako od bílého cukru. více...


Cena kakaa prudce roste, je nejdražší za poslední rok 25.1.2011, rubrika: Suroviny "Pokud se zákaz podaří vynutit, ceny kakaa prorazí střechu. Cena základní suroviny pro výrobu čokolády okamžitě vystartovala na světových trzích prudce vzhůru. Na trhu Liffe se zvýšila o více než sedm procent a dotkla se asi v přepočtu 64 975 Kč.
více...


Lokální potraviny – přirozenost a kvalita 19.1.2011, rubrika: Suroviny Cestování zahraničních potravin ničí množství využitelných živin a vitamínů. Naproti tomu staletá konzumace a přirozená selekce lokálních potravin učinily české produkty ideálními pro náš zdravý a plnohodnotný život. více...


GRANDIOSO GOLD ze CHÂTEAU VALTICE GRANDIOSO GOLD ze CHÂTEAU VALTICE 28.12.2010, rubrika: Suroviny Jedním z takových příkladů je „Sekt nad zlato“ pocházející z vývojové dílny vinařské společnosti CHÂTEAU VALTICE, která obohatila nabídku o šumivé víno pod názvem GRANDIOSO GOLD. více...


Lupina Lupina 7.9.2010, rubrika: Suroviny Lupina je již zde a rozšiřuje nám množstevní rozsah luštěninových odrůd a věřme, že svými přednostmi v podobě přítomnosti bílkovin, či nízkým obsahem tuku, se brzy zařadí na seznam nákupních priorit. více...


Účinky sladovacích preparátů na pečivo Účinky sladovacích preparátů na pečivo 30.8.2010, rubrika: Suroviny V prvé řadě dodat kvasnicím v těstu živinu, aby mohly lépe kvasit, tj. více tvořit kysličníku uhličitého i podružných produktů kvašení a tím zvětšovat objem pečiva, jeho kyprost, dodat pečivu živost barvy a navíc být i živinou v pečivu samém. více...


Kakao a čokoláda v mantinelech Kakao a čokoláda v mantinelech 26.7.2010, rubrika: Suroviny Čokoládová hmota je směs kakaové hmoty a cukru s přísadou nebo bez přísady kakaového másla. Čokoládový prášek je čokoládová hmota zpracovaná na prášek.
Kakaové máslo je tuk získaný z kakaové hmoty, upravené na rozpustný nebo nerozpustný stav. více...


Blahodárné účinky želatiny 12.5.2010, rubrika: Suroviny Želatina je velkým zdrojem bílkovin pro stavbu kolagenu. Ten je základní stavební jednotkou tvořící pojivovou tkáň a to především pohybového aparátu, chrupavek, kostí, vlasů, nehtů a pokožky. Kolagenu se někdy též říká „elixír mládí“. více...



<< předchozí   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 11 12     
další >>

Dnes je pátek 15. února 2019
svátek slaví Jiřina, zítra Ljuba

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2019 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.