Cukrář.cz

Reklama



Suroviny


Ve které zemi vznikl margarin? 28.2.2003, rubrika: Suroviny Margarin je vynálezem francouzským z roku 1870. Tenkrát dostoupila drahota vysokého stupně, a lidovým vrstvám nebylo možné opatřit si přírodní tuky. více...


Fondánová hmota - Tipy a triky z Čokoládového městečka 11.2.2003, rubrika: Tipy a triky Bílá hmota s typickou sladkou chutí a příjemnou vůní. Pro výrobu využíváme v závodě Orion speciální sirup, který hmotě dodává bělejší barvu a vysoký lesk.Fondán se používá především k polévání cukrářských výrobků-věnečky, větrníky, punčové řezy atd. více...


AMARANTH 9.2.2003, rubrika: Suroviny Naše anketa, co je amaranth, vás některé trochu zmátla mužským rodem této rostliny, a někteří jste tipovali kořen. Jak je tomu ve skutečnosti, přesvědčte se v tomto článku. více...


KAKAOKRESBA 31.1.2003, rubrika: Suroviny Způsob cukrářského vyjádření má nepřebernou řadu podob. Mezi ně patří též kakaokresba, kterou se vyjadřují výtvarné či písemné náměty. Mezi naše současné cukráře zabývající se touto tématikou patří Robert Koleňák více...


Ořechy představují tradiční symboly Vánoc 7.1.2003, rubrika: Suroviny Mezi tradiční symboly Vánoc patří i ořechy. Používají se nejen jako součást těst, ozdoba napečeného cukroví a přírodní dekorace vánočního stolu, ale i jako zdravé mlsání. více...


Skladování čokolády a kakaa 7.11.2002, rubrika: Suroviny Kakao patří mezi potraviny, které absorbují lehce vlhkost.
Je proto nutné, aby bylo uloženo na suchém místě, nejlépe tam, kde je zachována stálá teplota. Proto ani výkladní skříň není
vhodným místem pro kakao. více...


Mandle, jak je neznáme 5.11.2002, rubrika: Suroviny Mandle zná patrně každý. Prodávají se neloupané, loupané, pražené, solené, v čokoládě ivcukru. Málokdo však ví, že nejbližšími příbuznými mandloně jsou broskvoň a meruňka. více...


Jak vznikaly pražské mandle a pralinky 4.11.2002, rubrika: Suroviny Počátkem 18.století žil v Paříži nepatrný chudý cukrář jménem Pralin.Patřil k těm nešťastným,kterým se všechno zhatí,ať podnikají cokoliv. více...


Firma FIALA se představuje 1.11.2002, rubrika: Suroviny Firma Ing. Jaroslav Fiala byla založena v roce 1991. Na jaře roku 1992 začala na našem trhu nabízet některé výrobky fy Martin Braun Backmittel und Essenzen KG jako výhradní dovozce této firmy do Československa. více...


Co se vyplatí vědět o droždí 15.10.2002, rubrika: Hygiena Koláče jako malované, do zlatova usmažené koblihy, a což teprve povidlové knedlíčky lehké jaké peří? Všechny tyhle kulinářské skvosty by se ale neobešly bez nevzhledné hmoty, která jim zajistí tu báječnou vláčnost a kyprost. více...



<< předchozí   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 11 12     
další >>

Dnes je úterý 20. srpna 2019
svátek slaví Bernard, zítra Johana

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2019 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.