Reklama |
Suroviny
České a moravské cukrovary vyrábějí kvalitní cukr
4.3.2003, rubrika: Suroviny
Na přelomu roku kontrolovala Státní zemědělská a potravinářská inspekce jakost cukru ve všech cukrovarech České republiky, které byly v loňské cukrovarnické kampani uvedeny do provozu.
více...
Ve které zemi vznikl margarin?
28.2.2003, rubrika: Suroviny
Margarin je vynálezem francouzským z roku 1870. Tenkrát dostoupila drahota vysokého stupně, a lidovým vrstvám nebylo možné opatřit si přírodní tuky.
více...
Fondánová hmota - Tipy a triky z Čokoládového městečka
11.2.2003, rubrika: Tipy a triky
Bílá hmota s typickou sladkou chutí a příjemnou vůní. Pro výrobu využíváme v závodě Orion speciální sirup, který hmotě dodává bělejší barvu a vysoký lesk.Fondán se používá především k polévání cukrářských výrobků-věnečky, větrníky, punčové řezy atd.
více...
AMARANTH
9.2.2003, rubrika: Suroviny
Naše anketa, co je amaranth, vás některé trochu zmátla mužským rodem této rostliny, a někteří jste tipovali kořen. Jak je tomu ve skutečnosti, přesvědčte se v tomto článku.
více...
KAKAOKRESBA
31.1.2003, rubrika: Suroviny
Způsob cukrářského vyjádření má nepřebernou řadu podob. Mezi ně patří též kakaokresba, kterou se vyjadřují výtvarné či písemné náměty. Mezi naše současné cukráře zabývající se touto tématikou patří Robert Koleňák
více...
Ořechy představují tradiční symboly Vánoc
7.1.2003, rubrika: Suroviny
Mezi tradiční symboly Vánoc patří i ořechy. Používají se nejen jako součást těst, ozdoba napečeného cukroví a přírodní dekorace vánočního stolu, ale i jako zdravé mlsání.
více...
Skladování čokolády a kakaa
7.11.2002, rubrika: Suroviny
Kakao patří mezi potraviny, které absorbují lehce vlhkost.
Je proto nutné, aby bylo uloženo na suchém místě, nejlépe tam, kde je zachována stálá teplota. Proto ani výkladní skříň není vhodným místem pro kakao. více...
Mandle, jak je neznáme
5.11.2002, rubrika: Suroviny
Mandle zná patrně každý. Prodávají se neloupané, loupané, pražené, solené, v čokoládě ivcukru. Málokdo však ví, že nejbližšími příbuznými mandloně jsou broskvoň a meruňka.
více...
Jak vznikaly pražské mandle a pralinky
4.11.2002, rubrika: Suroviny
Počátkem 18.století žil v Paříži nepatrný chudý cukrář jménem Pralin.Patřil k těm nešťastným,kterým se všechno zhatí,ať podnikají cokoliv.
více...
Firma FIALA se představuje
1.11.2002, rubrika: Suroviny
Firma Ing. Jaroslav Fiala byla založena v roce 1991. Na jaře roku 1992 začala na našem trhu nabízet některé výrobky fy Martin Braun Backmittel und Essenzen KG jako výhradní dovozce této firmy do Československa.
více...
|
Dnes je úterý 28. března 2023
svátek slaví Soňa, zítra Taťána Top 5 měsíceReklama![]() ReklamaReklama |