Cukrář.cz

Reklama



Cukrovar Vrbátky ve sladkém nárůstu

09.10.2003 | Autor: red | Formát pro tisk | Zaslat mailem | Do oblíbených
fiogf49gjkf0d

Cukrovar Vrbátky na Prostějovsku zaznamenal za první pololetí letošního roku výrazný nárůst hrubého zisku. V porovnání s loňským rokem za stejné období se jednalo o navýšení na 104,6 milionů Kč, což se rovná více jak stoprocentnímu vzestupu. Cukrovar Vrbátky je vlastněn třemi fyzickými osobami s držením 54 procent akcií. 25 procent akcií vlastní francouzko-britská společnost Eastern Sugar.

Letošní pololetní zisk je podle vedení cukrovaru způsoben ponížením výrobních nákladů, jejichž pokles byl způsoben především menším objemem zpracované cukrovky v lednové části řepné kampaně, nižšímu zpracování nakoupeného cukru a vyšším tržbám.

Hanácký cukrovar uzavřel pro letošní rok smlouvu se zemědělci na nákup téměř 200 000 tun cukrové řepy, avšak později dostal přidělenu kvótu 20,2 tisíce tun cukru, což je množství přibližně nižší o 6 tisíc tun než loni a rovná se asi 70 procentům výroby předchozích období. Vedení cukrovarnické firmy upozorňuje, že to bude mít v příštích obdobích dopad na nižší tržby za cukr a návaznost i na menší zisk.


Dnes je pátek pátek 19. dubna 2024
svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.