Cukrář.cz

Reklama



Šlehačka

8.5.2002 | Autor: Red | Formát pro tisk | Zaslat mailem | Do oblíbených
fiogf49gjkf0d
Jak se napraví šlehačka, když je trochu nakyslá?

Máme-li trochu nakyslou šlehačku, přidáme do ní na špičku nože jedlou sodu v prášku.


Jak zamezíme tomu, aby šlehačka neřídla?

Někdy se stává, že ušlehaná smetana příliš řídne. Nápravu zjednáme, když do ušlehané smetany přidáme trochu (asi 1 malou lžičku na 1 litr) jemně rozemletého dragantu.
Dragant se může dát též do dobré šlehačky, když do ní přidáme trochu mléka. Tím se získá na vydatnosti a takový 1 litr dobré smetany snese osminku litru mléka, když do smetany dáme trochu dragantu.


Co se zbylou ušlehanou smetanou?

Když nám někdy zbyde ušlehaná ušlehaná smetana, můžeme jí příští den svařit na pařížský krém, případně na čokoládovou smetanu.

Příbuzné články...
29.3.2016 Potahová hmota K2
23.2.2014 Cukrařina a ovoce
11.2.2014 Co všechno obsahuje vejce?
22.1.2014 Vanilka
28.11.2013 Fruktóza a pečení

[další příbuzné články]
Dnes je čtvrtek 27. února 2020
svátek slaví Alexandr, zítra Lumír

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2020 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.