Článek ze serveru Cukrář.cz (www.cukrar.cz)


Všechna práva vyhrazena (c) 2001 Větrník, s.r.o.
Upozornění: Doslovné ani částečně přebírání tohoto materiálu není povoleno bez předchozího písemného svolení spol. Větrník, s.r.o.
Takto vytištěná stránka není dokladem shody vytištěného textu se skutečným článkem a jako taková nemůže ani být použita.


Šlehačka

Autor: Red
Datum vydání: 8.5.2002
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=258

Jak se napraví šlehačka, když je trochu nakyslá? Máme-li trochu nakyslou šlehačku, přidáme do ní na špičku nože jedlou sodu v prášku...

fiogf49gjkf0d
Jak se napraví šlehačka, když je trochu nakyslá?

Máme-li trochu nakyslou šlehačku, přidáme do ní na špičku nože jedlou sodu v prášku.


Jak zamezíme tomu, aby šlehačka neřídla?

Někdy se stává, že ušlehaná smetana příliš řídne. Nápravu zjednáme, když do ušlehané smetany přidáme trochu (asi 1 malou lžičku na 1 litr) jemně rozemletého dragantu.
Dragant se může dát též do dobré šlehačky, když do ní přidáme trochu mléka. Tím se získá na vydatnosti a takový 1 litr dobré smetany snese osminku litru mléka, když do smetany dáme trochu dragantu.


Co se zbylou ušlehanou smetanou?

Když nám někdy zbyde ušlehaná ušlehaná smetana, můžeme jí příští den svařit na pařížský krém, případně na čokoládovou smetanu.

Vytisknuto dne 3.4.2020 ze serveru
Cukrář.cz (www.cukrar.cz)
Konec článku