�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


Šlehaèka

Autor: Red
Datum vyd�n�: 08.05.2002
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=258

Jak se napraví šlehaèka, když je trochu nakyslá? Máme-li trochu nakyslou šlehaèku, pøidáme do ní na špièku nože jedlou sodu v prášku...

fiogf49gjkf0d
Jak se napraví šlehaèka, když je trochu nakyslá?

Máme-li trochu nakyslou šlehaèku, pøidáme do ní na špièku nože jedlou sodu v prášku.


Jak zamezíme tomu, aby šlehaèka neøídla?

Nìkdy se stává, že ušlehaná smetana pøíliš øídne. Nápravu zjednáme, když do ušlehané smetany pøidáme trochu (asi 1 malou lžièku na 1 litr) jemnì rozemletého dragantu.
Dragant se mùže dát též do dobré šlehaèky, když do ní pøidáme trochu mléka. Tím se získá na vydatnosti a takový 1 litr dobré smetany snese osminku litru mléka, když do smetany dáme trochu dragantu.


Co se zbylou ušlehanou smetanou?

Když nám nìkdy zbyde ušlehaná ušlehaná smetana, mùžeme jí pøíští den svaøit na paøížský krém, pøípadnì na èokoládovou smetanu.

Vytisknuto dne 26.04.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku