Cukrář.cz

Reklama



Hygiena


Pojištění proti salmonelóze? 19.4.2005, rubrika: Hygiena Lze se pojistit proti škodám způsobeným alimentárnimi nákazami? Oslovili jsme řadu větších a známějších pojišťoven v České republice a výsledky našeho průzkumu vám přinášíme v tomto článku. více...


HACCP od května i pro prodejce již pod sankcí !!! 11.2.2005, rubrika: Hygiena Státní zemědělská a potravinářská inspekce upozorňuje: také obchody budou muset mít zaveden Systém kritických bodů.
více...


Česká vejce bez dioxinů? 20.1.2005, rubrika: Hygiena Německá veřejnost je znepokojena zjištěním vysokého obsahu jedovatého dioxinu ve vejcích volně chovaných slepic. Hlášení přišla z Dolního Saska, Bádenska-Württemberska a Bavorska, které sousedí s Českou republikou. více...


Bezpečnost a kvalita vajec po dlouhém skladování 23.8.2004, rubrika: Hygiena Podle výzkumu jsou chlazená vejce při správním zacházení nezávadná ještě 5 týdnů po stanoveném datu použitelnosti (30 dní). Dlouhodobé skladování však zhoršuje funkční vlastnosti vajec. Pokud jsou vejce omyta a zabalena, eliminuje se výskyt salmonel. více...


SZPI zakázala prodej plesnivých perníčků 17.8.2004, rubrika: Hygiena Inspektoři SZPI zjistili, že perníčky této šarže byly napadeny koloniemi plísní v různém stádiu růstu a jsou tedy zdravotně závadné. Proto nařídili jejich okamžité stažení z trhu. Přesto je pravděpodobné, že část z nich již byla prodána spotřebitelům více...


Rozsáhlé výhody klimatizace 16.8.2004, rubrika: Hygiena Moderní klimatizace je nejen výhodná - v mnoha případech je naprosto nepostradatelná. Je to něco, co nám vychladí vzduch a připraví optimální pracovní podmínky, ale také příjemné prostředí našim hostům v cukrárnách, kavárnách či bistrech. více...


Nebezpečné cukrovinky v našich obchodech? 7.6.2004, rubrika: Hygiena V souvislosti s opatření EK na zákaz prodeje nebezpečných cukrovinek želé minikošíčků jsme se dotázali kompetentních orgánů v ČR, jaký postup byl uplatněn u nás. Nezávisle na jejich odpovědi jsme zašli také do obchodů. Výsledek byl zarážející - SZPI více...


Vyhláška 137/2004 Sb. - KE STAŽENÍ 6.4.2004, rubrika: Hygiena Ve vyhlášce se podařilo prosadit několik změn - doba výdeje pokrmů na 4 hodiny na místo 3, výdej regenerovaných zchlazených pokrmů rovněž 4 hod. namísto 1 hodiny, teplota pokrmů před výdejem +65°C namísto +70°C, atd... více...


Problematika zavádění HACCP 17.3.2004, rubrika: Hygiena Povinnost zavést kritické body (HACCP) všude tam, kde se vyrábí pokrmy, ukládá současná legislativa od 1.5.2004, tedy od data vstupu ČR do EÜ. Nejasnosti kolem výkladu této povinnosti jsou znepokojivé a tak nezbývá, než se této problematice věnovat. více...


Nizozemské kavárny se bojí, že s kouřem zmizí i hosté 8.1.2004, rubrika: Hygiena Součástí nizozemské ofenzívy proti kouření je kromě nepřehlédnutelných nápisů o strašlivých následcích kouření i nový zákon, podle nějž mají od příštího roku všichni zaměstnanci právo na pracovní místo bez cigaretového kouře. více...



<< předchozí   1 2 3 4 5 6 7      další >>

Dnes je středa 18. září 2019
svátek slaví Kryštof, zítra Zita

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2019 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.