Cukrář.cz

Reklama



Hygiena


Hygienickou problematiku cukrářských výrobků nesmíme nikdy podcenit 29.8.2002, rubrika: Hygiena Řada z nás si nedovede představit, že v našem jídelníčku by chyběly cukrářské výrobky. Většinou jsou podávány na závěr menu při nejrůznějších příležitostech. Na jednu stranu bych řekla - to nejlepší na konec. více...


Potraviny v záplavových oblastech jsou často poškozené 15.8.2002, rubrika: Hygiena K obezřetnosti při zacházení s potravinami vyzývá občany v zaplavených oblastech Česká zemědělská a potravinářská inspekce (ČZPI). Potraviny totiž mohou být vlivem zvýšeného vlhka poškozeny nebo úplně zničeny... více...


Cukr v obchodech je vesměs bez závad; občas chybí označení 2.8.2002, rubrika: Hygiena Chybějící údaj o hmotnosti výrobku byl v devíti případech ze 125 vzorků cukru nejčastějším prohřeškem při kontrole České zemědělské a potravinářské inspekce (ČZPI). více...


ČZPI letos při kontrole zmrzliny 29.7.2002, rubrika: Hygiena Pouze pět nevyhovujících vzorků zmrzliny zatím našla při letošních kontrolách v obchodní síti Česká zemědělská a potravinářská inspekce (ČZPI). Šlo o pět vzorků ze 44 kontrolovaných na Plzeňsku, které byly znovu zmrazeny a nesmějí se dále prodávat. více...


Marcipan 25.7.2002, rubrika: Hygiena Marcipán je tradičním potravinářským výrobkem s dlouhou a bohatou historií nejen u nás ::::::: Výroba - Pro výrobu marcipánu existují různé receptury i pracovní postupy. Základní surovinou jsou loupané sladké mandle a cukr. více...


Vyhláška o požadavcích na prodej potravin zlikviduje obchody 19.7.2002, rubrika: Hygiena Vyhláška o hygienických požadavcích na prodej potravin a rozsah vybavení prodejen, kterou připravilo ministerstvo zdravotnictví, by mohla zlikvidovat řadu především malých obchodů. více...


Belgický tisk nabádá vždy omývat plechovky s nápoji 13.6.2002, rubrika: Hygiena Před napitím vždy umyjte plechovku, která nápoj obsahuje. Pitva nedávno záhadně zesnulé osoby totiž ukázala, že oběť se napila z plechovky, která byla potřísněna krysí močí, která je prudce jedovatá více...


Nebezpečné želé cukrovinky na českém trhu zřejmě nejsou 15.5.2002, rubrika: Hygiena Inspektoři České zemědělské a potravinářské inspekce provedli bleskovou namátkovou kontrolu obchodní sítě. Podle jejich zjištění se v současné době s největší pravděpodobností v českých obchodech nevyskytují želé cukrovinky, které by obsahovaly ... více...


Více než dvě třetiny firem vyhovují systému kritických bodů 5.4.2002, rubrika: Hygiena Téměř 70 procent ze 4450 provozoven, kontrolovaných loni Českou zemědělskou a potravinářskou inspekcí (ČZPI) vyhovělo předpisům tzv. systému kritických bodů (HACCP). V roce 2000 jich byla jen necelá čtvrtina. více...


Systému kritických bodů 8. - 12. krok 8.3.2002, rubrika: Hygiena Legislativou je stanoveno, že pro každý kritický bod se určí jeden nebo více znaků a limitní hodnoty jejich kritických mezí, které musí být specifikovány. více...



<< předchozí   1 2 3 4 5 6 7      další >>

Dnes je úterý 12. listopadu 2019
svátek slaví Benedikt, zítra Tibor

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2019 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.